Müjde bekliyoruz…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürekli şuna vurgu yapıyor ve diyor ki;

“Ülkemizin zenginliklerini ve kaynaklarını milletimizle paylaşmaya devam ediyoruz”

Hakikaten de öyle…

Sadece son bir ay içerisinde atılan adımlara bakacak olursak; bu reform niteliğindeki çalışmaların mutlaka bir karşılığı olmak zorunda. Yani elinizde olacak ki, millete de dağıtabilesiniz, öyle değil mi?

Buradan hareketle doğalgaz meselesine bir dokunuş yapmak istiyorum örneğin… İstanbul’da doğalgaza indirim yapıldı, sanayide de benzer indirimlere gidildi. Bu indirimlerin nasıl mümkün olduğuna gelince… Elbette ülkemizin sahip olduğu imkan ve kaynaklar sayesinde. Mesela Karadeniz gazını Mart ayında kullanmaya başlayacağız ve yanı sıra yeni rezervleri de bu hesaba katmak durumundayız. O halde benim çağrım Erzurum özelinde olacak; diyorum ki, madem İstanbul’da bir indirim söz konusu oldu, o halde benzer bir adımı Erzurum ve bölgenin diğer illeri için neden atmıyoruz?

Kar yağmadı, gecikti ama buna rağmen Erzurum’da doğalgaz faturaları daha şimdiden tavana vurmaya başladı. Daha bunun Ocak ayı var, zemherisi var, Şubat ayı var. İhtimal ki, sıfırın altında 15’leri 20’leri bile göreceğimiz günler var önümüzde. Bu da demektir ki, önümüzdeki günlerde doğalgaz faturaları hepimizin canını acayip bir biçimde yakmaya başlayacak. Hiç buna fırsat vermeden ve kimsenin de canı acımadan şu işi de aradan çıkartalım bence. O ki müjde üstüne müjde verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir müjdeyi de Erzurum için duyalım.