ÖZEL HABER Haber Girişi : 31 Ağustos 2022 10:36

Müjdenin eli kulağında 

Müjdenin eli kulağında 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişkiliği Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı sosyal konut fırsatı, Erzurum’u da heyecanlandırdı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişkiliği Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı sosyal konut fırsatı, Erzurum’u da heyecanlandırdı. Bugüne kadar gelmiş geçmiş en büyük sosyal konut atılımı olacak sistemle ilgili olarak Bakan Kurum’un ipucu verdiği projeye göre, geliri 14 bin liranın  altında olan herkes konut sahibi olacak. 240 ay vade fırsatıyla hayata geçirilecek olan projede, emekliler, kadınlar gençler pozitif ayrıcalık sahibi olacak. Kazanç ve yaş skalası belirlenerek yapılacak hesaplamalara göre, kontenjan bulamayanlara ise kendi evini yapması için arsa imkanı sunulacak. Önümüzdeki ay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bütün detaylarıyla birlikte açıklayacağı yeni sistem sayesinde, önümüzdeki 5 yıl içerisinde milyonlarca kişi ev sahibi olacak.

 

YENİ SİSTEM SÜRPRİZLERLE DOLU

Bakan Kurum’un şimdilik bazı avantajları hakkında bilgi verdiği yeni sistem, önümüzdeki ayın 12’sinde netlik kazanmış ve tüm detaylarıyla kamuoyunun ilgisine sunulmuş olacak. Erzurum gibi acil konuta ihtiyaç duyulan şehirler için bu sistem büyük bir fırsat olarak görülürken, TOKİ’nin bu seferberlik için müteahhit firmalarla işbirliğine gideceği belirtiliyor. Hızlı bir yapılaşma ve beklentilerin acilen karşılanması için başlatılacak geniş kapsamlı seferberlik sayesinde, İstanbul dışındaki bütün illerde kazanç sınırı 14 bin lira olarak belirlenecek. İstanbul’da ise bu sınır 16 bin lira olacak. Emekliler başta olmak üzere talepler belirli kategorilerde değerlendirilecek. Gençlere ise, kuvvetle muhtemel evli olma ve 30 yaşı aşmış olmama şartı getirilecek.

 

MÜTEAHHİTLER DE HEYECANLI

Erzurum’da konut sahibi olmak isteyenler kadar, müteahhit firmaları da heyecanlandıran sistem için önemli bir fırsat gözüyle bakılıyor. Müteahhit firmalar, TOKİ adına iş yapmanın inşaat sektörünün sıkıntılı olduğu bir dönemde ilaç gibi geleceğini belirterek, “Böylece talep açığı çok hızlı bir biçimde kapanabilir. Sektör zaten zorda ve konut üretimi yok denecek kadar da az. Bu bakımdan bu seferberlik inşaat sektörünü ve bağlı iş kollarını yeniden canlandırabilir” dediler.