ÖZEL HABER Haber Girişi : 02 Kasım 2022 13:44

Müjdeyi Genel Müdür verdi

Müjdeyi Genel Müdür verdi
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 13’üncü yem fabrikasını Erzurum’a kuruyor.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 13’üncü yem fabrikasını Erzurum’a kuruyor. TKK Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın canlı yayında açıkladığı müjdeye göre; Erzurum’a kurtulacak olan yem fabrikası yıllık 160 bin ton üretim kapasiteli olacak. Toplamda 28 bin ton hammadde depolama alanına sahip olacak yem fabrikası, Erzurum’un yanı sıra çevre illerdeki çiftçilere de büyük katkılar sunacak. Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Ilıca civarında hayata geçirilecek olan yatırım için Büyükşehir Belediyesi ile Aziziye Belediyesi büyük bir işbirliği içerisine girdi. Fabrikanın yapılacağı arsanın tahsisinden imar planı ve parsel çalışmalarına varıncaya kadar gerekli tüm adımların Büyükşehir ve Aziziye belediyeleri tarafından atıldığı öğrenilirken, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nden bir heyetin bu hafta Erzurum’a gelerek çalışmalara start vereceği öğrenildi. Heyetin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen başta olmak üzere Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’l bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacağı kaydedilirken, fabrikanın yapımına bir an önce başlanması ve projenin bir an önce sonuçlandırılması planlanıyor.

 

13’ÜNCÜ FABRİKASI OLACAK

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından Erzurum’a yapılacak olan yem fabrikası, TKK’nın yurt içindeki 13’üncü fabrikası olacak. Yılda en az 160 bin ton yem üretim kapasitesine sahip olacağı açıklanan fabrikanın, duruma göre bu kapasitenin de üzerinde olabileceği belirliyor.

Fabrikada bu üretimin yanında yanız ananda hammadde depolama imkanı da bulunacak. Fabrikada 28 bin ton hammadde depolaması da yapılabileceği belirtilirken, söz konusu tesisin Erzurumlu üreticilerle birlikte bölgedeki üreticilerin istifadesine de sunulacağı kaydedildi.

 

ERZURUM’UN ADINI AÇIKLADI

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, TKK olarak Türkiye genelinde bir yem fabrikası seferberliği başlattıklarını, bunun için de bölgelere yeni yem fabrikaları kazandıracaklarını söyledi. Genel Müdür Aydın, diğer bölge ve şehirlere yönelik herhangi bir bilgi paylaşmazken, sadece Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum’un adını açıkladı. Aydın, “Bu fabrikalarımızın sayılarını çoğaltarak üretim sürecine doğrudan katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.