Yerel Haber Girişi : 14 Mart 2022 17:17

MYK ÜYESİ YURDAGÜL'DEN SERT TEPKİ

MYK ÜYESİ YURDAGÜL'DEN SERT TEPKİ

Katıldığı bir televizyon programında Erzurumlu kadınların çok şansız olduğunu dile getiren Opr.Dr. Demet Say Kömeç'e tepkiler çığ gibi büyüyor. "Erzurum kadınları özgür değiller, tek başlarına caddede yürüyemiyor, bir kafede oturamıyorlar” şeklinde açıklamalarda bulunan Kömeç'e bir tepkide Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Adem Yurdagül'den geldi.

Yurdagül açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; 

Erzurum tarihinde bir çok kahramanlığı ve destani barındıran, Türk İslam kültürünün yaşayan yegane timsalidir. Nenehatun gibi, Türk kadınının kahramanlık örneği olan Ma’nevi bir şahsiyetin hemşehrilerine, böylesi mukaddes bir şehrin yaşayanlarına, dadaşlar diyarı‘na gerçek olmayan,suçlayıcı ve haddi aşan bir ithamda bulunmak, talihsiz, mesnetsiz ve kabul edilemez bir durumdur.
Manevi ve kültürel olarak, kadının kutsaliyetine haiz bir şehir olan mülki islamın kilidi Erzurum’a karşı yapılan bu açıklama kabul edilemez olduğu kadar haddi aşan da bir durumdur. Yakışık almayan bu ithamların sahibi demet hanım lütfen bu memleketi kendini açtığı çiftlikte karıştırmasın. Behemehal, kıymetli hemşehrilerimden tüm kamuoyunun önünde özür dilemelidir. Nedendir bilinmez, erzuruma başka şehirlerden gelip ticari kazançlar elde eden ve bu ticari kazancını tamamını Erzurumlara borçlu olan birisinin en son söyleyebileceği söz veya sözler bu ithamlar olmalıdır. Erzurum dosta güven, düşmana korku salan bir şehir olduğu kadar, hoşgörü ve kişilik haklarına saygılı bir topluma sahiptir. Lütfen acilen Erzurumun tarihini,kültürünü ve varoluşsal bütün değerlerini öğreniniz ve yaptığınız hatadan tez zamanda dönünüz Demet hanım. Erzurumlular, ahlak,namus ve saygı gibi kavramlara haiz olması, sizlerde neleri rahatız etmekte , anlamakta güçlük çekmekteyiz.
Tüm hemşerilerim adına bu yapılan saygısızlığın behemehal telafi edilmesi gerektiğini belirtiyor ve gereken özürün bir an önce dilenmesini diliyorum. Aksi halde hukuki süreç için bir Erzurumlu olarak gereken tüm işlemleri başlatacağımdan ve memleketimin hakkını elimden geldiğince arayacağımdan,hemşerilerimin şüphesi olmasın.
tüm hemşerilerimi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum Allaha emanet ediyorum.