Nasıl bir eğitim?

 

Yeni bir eğitim öğretim dönemine adım attık bugün. Uzunca tatilden ve dinlenişten sonra yeni bir tempo başlarken çocuklarımız süreç başında adapte olmakta güçlük çekebilir ve bu çok normaldir. Önemli olan bu süreçte dönem başından ders içerikleri ağırlaşmadan ve tempo yoğunlaşmadan çocuklarımızı o moddan uzaklaştırıp erkenden ipin ucunu tutturmaktır. Bu da tabi ki disiplin isteyen bir süreç demektir. Tatilde rutin olan ve tembelliğe sevkeden faaliyetler okul sonrası çocuğun yeniden bu faaliyetlere meyletmesi beklenen bir davranıştır. Önemli olan bu eğilimden geç olmadan sıyrılmaktır. Bu da çocukta biten bir şey bana göre. Çocuğun yolun başında bile olsa okula itici bir sebebi, bir hedefi ve ideali olmalıdır ki isteyerek ve severek vazifelerini yerine getirsin. Bu yolda biz çocuklarımıza örnek oluruz. İdealist ve bir şeyler için çabalayan anne babayı gören çocuk  daha okula bile başlamadan bunu gözlemler ve kendine de aynı süreci tayin eder. Durum böyle olunca anlıyoruz ki çocuklarımız elimizde yaş hamur. Onlara kurumadan şekil verip güzelleştirmek yine elimizde olan bir süreç olacaktır. 
Bununla beraber yeni başlangıçlar çok şey ifade eder benim için: Tazelenmeyi, umudu, motivasyonu ve enerjiyi. Geriden de gelsem en önde de olsam benim için önemli olan süreç için elimden geleni yapıp katettiğim yolu görmektir. Dilerim ki çocuklarımız da heyecanlı ve isteklidirler yeni dönem için.
Yeni eğitim, öğretim yılımız başta öğretmenlerimize sonra kıymetli öğrencilerimiz, idarecilerimize ve emeği geçecek olan her çalışanımıza hayırlı uğurlu olsun.