ÖZEL HABER Haber Girişi : 30 Aralık 2023 13:43

NE DİYORSAK O!

NE DİYORSAK O!
Günlerdir yaptığı istismar uyarısıyla Gazeteniz YENİGÜN’ün ne kadar haklı olduğu bir kez daha kanıtlandı.

Günlerdir yaptığı istismar uyarısıyla Gazeteniz YENİGÜN’ün ne kadar haklı olduğu bir kez daha kanıtlandı. Asgari ücretteki artışın açıklanmasının hemen ardından bazı zincir marketlerde çalışanların etiket mesaisine kaldıkları ileri sürüldü. Erzurum’da da bazı market çalışanları, asgari ücretin açıklandığı günün akşamında market yönetiminden mesai mesajı aldıklarını belirterek, aynı gece birçok üründe fiyat değişikliğine gidildiğini öne sürdüler. Tüketici Federasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise, cezaların artırılması yönünde çağrı yaparken, vatandaşları da, etiket oyununu fark ettikleri anda şikâyetçi olmalarını istedi. 

DİLİMİZDE TÜY BİTTİ 
Piyasalardaki asgari ücret hazırlığına günler öncesinden dikkatleri çeken Gazeteniz YENİGÜN, özellikle temel gıda ürünlerine yönelik zam sağanağı yaşanacağı uyarısında bulunmuş, ilgili kurumlara denetim çağrısı yapmıştı. Fiyatlardaki fahiş artışların yeni yılın ilk iki haftası boyunca devam edeceğini öngören YENİGÜN, başta Maliye olmak üzere, Ticaret İl Müdürlüğü’nün de fatura ve etiket denetimi yapması gerektiğini vurgulamıştı. 

CEZA ÇAĞRISI YAPILDI 
Aralık ayının neredeyse son iki haftası boyunca gündeme taşınan bu uyarı, ilgili kurumları harekete geçirmeye yetmezken, ilk somut tepki Tüketici Federasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu’ndan geldi. Fiyat istismarının önüne geçebilmek için atılması gereken adımın yüksek cezalar olduğunun altını çizen Ağaoğlu, vatandaşların da bu konuda hassasiyet göstermeleri isteyerek, “Farkına vardığınız her fiyat istismarını şikayet edin” dedi. Ancak vatandaşlar ise, neyi kime şikayet edeceğini bile bilmiyor.