ÖZEL HABER Haber Girişi : 15 Ağustos 2023 10:00

Ne günlere kaldık!

Ne günlere kaldık!
Bu görüntü ne günümüz Türkiye’sine, ne de PTT’nin kurumsal vizyonuna yakışıyor…

 

Erzurum’un Pazaryolu ilçesinde “pes” dedirtecek bir durum yaşandı. Pazaryolu PTT Şubesi’nde personel yetersizliği sebebiyle gişe hizmetlerine 5 gün süreyle ara verildiği ortaya çıktı. Sürekli tekrar eden bu durumdan artık yakınmaya başlayan Pazaryolu ilçesi sakinleri, “Oldu olacak şubeyi tamamen kapatıp gitsinler. Hangi çağda yaşıyoruz? Personel eksikliği sebebiyle gişe hizmetlerine ara vermek ne oluyor? İnsanların işleri aksıyor, planları alt-üst oluyor. Yani bu sorunun çözümü bu kadar zor mu?” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

HİÇ YAKIŞIYOR MU? 
PTT’nin kurumsal vizyonu yüksek ve Türkiye’nin köklü kuruluşlarından birisi olduğunu ifade eden “Basit bir idari sorununun bile çözülemiyor oluşu gerçekten üzüntü verici. Koskoca bir ilçe merkezinde PTT şubesinde gişe hizmeti verilemiyor. Altyapı sorunu olsa ne ise, anlaşılır. Ancak personel eksikliği sebebiyle gişeleri hizmete kapatmak, ne günümüz Türkiye’sine yakışıyor, ne de PTT’nin kurumsal imajıyla bağdaşıyor. PTT’nin bu yaptığı kesinlikle anlaşılabilir bir durum değil” dediler. 

BAŞMÜDÜRLÜK’E ÇAĞRI 
PTT’nin Erzurum’daki başmüdürlük yetkililerine seslenen Pazaryolu sakinleri, “Eğer şubede personel eksikse görevlendirme yapılsın ya da yeni istihdam sağlansın. Böyle saçma sapan bir gerekçe mi olur? Üstelik bu artık ilçede bir gelenek haline geldi. Gişelerin hizmete kapatılması şeklindeki bir sorun, üstelik de personel eksikliği gerekçe gösterilerek çözülemiyorsa, bu da PTT’nin ve Erzurum’daki başmüdürlüğün ayıbıdır” diye konuştular.