Ne zaman iflah oluruz?

İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü insanlık dışı savaş, herkesi hayrete düşürse de, batının içinin yağları eriyor diyebilirim. Öldürülen Müslüman olduktan sonra ne insanlığın, ne de insanlık onurunun onlar için bir anlamı yok çünkü. 
Hizbullah çıkıyor, savaşın sorumlusunun ABD olduğunu dile getirerek, tüm ABD  üslerini vuracağını söylüyor, peşi sıra Netanyahu denilen cani çıkıyor ve bunun Hizbullah’a çok pahalıya mal olacağını söylüyor. 
Görüyorsunuz değil mi, ateş olsa cirmi kadar yer yakacak olan Netanyahu, resmen köpek gibi çemkiriyor karşısına çıkana. 
Biz Müslümanlar ise, milyardan fazla nüfusa sahip olmamıza rağmen onun bu havlayışı karşısında sadece susuyoruz. 
Siz, biz, hepimiz bazen bunu aklımıza getirmişizdir. Bu kadar zulme nasıl olur da, Yüce Mevla haşa son vermez diye! Ama burada asıl önemli olan bir konuyu atlıyoruz. Biz Müslümanlar böyle bölük börçük olduktan sonra üzerimize Mevla’nın rahmetinin yağmasını beklemek tek kelimeyle saflık olur. 
Çünkü Cenabı Allah buyurmuyor mu? Ayrılırsanız azap, birleşirseniz rahmet vardır diye. İşte rahmetten biz bu sebeple uzağız. İşte Allah’ın rahmeti işte bu yüzden bizden uzakta. Çünkü tükürsek boğacağımız İsrail, koskoca İslam dünyasına kafa tutuyor. Bu durum bile biz Müslümanlar için utanç vesilesi olmaya yeter! O yüzden hiç oturduğumuz yerden din kardeşliği güzellemeleri yapmayalım. Biz ne zaman ki, Müslümanlar olarak bir araya geliriz, işte o zaman felah buluruz. Aksi halde bizim iflah olacağımız falan yok!