ÖZEL HABER Haber Girişi : 03 Haziran 2023 12:14

NEFESLER TUTULDU

NEFESLER TUTULDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurmay kadrosunu bugün açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurmay kadrosunu bugün açıklayacak. 28. Dönem Milletvekilleri için dün TBMM’de düzenlenen yemin töreninin ardından bugün de yemin için kürsüye Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkacak. 20’den fazla ülkenin liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan yemin töreninin ardından nefesler bu kez yeni Bakanlar Kurulu için tutulacak. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Erzurum’dan gördüğü büyük desteği Kabine’de sandalyeyle ödüllendirmesi istenen Erdoğan’ın, Erzurum’a bakanlık sürprizi yapıp yapmayacağı ise bugün netleşecek. 

AKDAĞ GİTTİ, NÜFUZ BİTTİ 
Bakanlar Kurulu’ndaki isimlerin kimlerden oluşacağına yönelik olarak sosyal medyada çok sayıda isim dolaşırken, kulislere dün sızan bilgilere göre ise, Cumhurbaşkanı Sözcüsü Erzurumlu İbrahim Kalın MİT Başkanı olarak atanacak. Bakanlar Kurulu’na Erzurumlu bir isim atanmasını büyük bir sabırsızlıkla isteyen Dadaşlar, Erdoğan’ın böyle bir müjdeyle Erzurumlu seçmenlerini sevindirmesi gerektiğini düşünüyor. Erzurum’un yatırımcı bir bakanlık düzeyinde Kabine’de temsil edilmesinin siyaseten güzel bir gelişme olacağını kaydeden Erzurumlu vatandaşlar, “Sağlık Bakanı Recep Akdağ döneminde Erzurum’un pozisyonu çok farklıydı. Fakat Recep Akdağ bakanlıktan ayrıldıktan sonra Erzurum bir nevi nüfuz kaybetmiş oldu” dediler. 

BAKANLIK İŞİMİZE YARAR 
Erzurum’un çözüm bekleyen çok fazla sorununun bulunduğunu dile getiren Dadaşlar, “Bu sorunların çözümünü kısa vadede mümkün kılacak olan tek şey, Erzurum’un Kabine’de bir koltuk sahibi olmasından geçiyor. Çünkü Erzurumlu bir bakan, hem milletvekillerinin işini kolaylaştırır, hem de şehrin beklentilerinin bakanlıklar düzeyinde karşılanmasının yolunu açar. Umuyoruz Cumhurbaşkanımız Erzurum’un bu beklentisini karşılıksız bırakmaz!” diye konuştular.