NETİCE ÖNEMLİDİR

Erzurumspor’umuz bugün ligin iddialı ekiplerinden birisi olan Bandırmaspor’a karşı galip gelmek için mücadele edecek. Rakip takım, 29 puanlı bir takım. 17 maçtan 8’inde galibiyet elde etmiş, 5 beraberliği ve 4 mağlubiyeti var. Erzurumspor’umuzun puanı ise 19, çıktığı 17 maçtan sadece 4’ünde galip gelebilmiş, 7 beraberliği ve 6 mağlubiyeti var. Rakamlara bakınca kadro kalitesinin farkı kendini nasılda belli ediyor, öyle değil mi? 
Adamların galibiyeti bizimkinin iki katı resmen, bu çok doğal, çünkü Bandırmaspor’un gerçekten derinliği yüksek olan bir kadrosu ve tecrübeli oyuncuları var. Bu yüzden Erzurumspor’la Bandırmaspor arasında bir mukayese yapmak yanlış olur. Futbolda her zaman sonuç ve skor önemli olduğu için istisnalar dışında bazen kalitede bir işe yaramayabiliyor. Gelin görün ki, bundanda kalitesiz kadrolarla futbol oynanabilir gibi bir sonuçta çıkmıyor. 
Erzurumspor’umuzun bugün oynayacağı futbol, sonraki haftalar için bazı ipuçlarını muhakkak verecektir ama ilk yarıda oynadığımız futbol, topladığımız puanlar ve ligdeki sıralamamızı hesaba katınca, sezonun sonunda nerelerde olabileceğimizi hepimiz az çok kestirebiliyoruz. O yüzden ikinci yarıdaki mücadelenin ilk yarıya göre çok çetin olacağı hatırlatmasını buradan bir kez daha yapıyor ve kadromuzun kesinlikle taze kana ihtiyaç duyduğunun altını kalın bir kalemle çiziyorum.