ÖZEL HABER Haber Girişi : 16 Eylül 2022 10:27

Neyse ki kitaplar bedava!

Neyse ki kitaplar bedava!
Okulların açılmasıyla birlikte öğrenci velilerinin bütçelerinde de koca bir delik açıldı.

Okulların açılmasıyla birlikte öğrenci velilerinin bütçelerinde de koca bir delik açıldı. Maliyetler yüzünden formadan çantaya varıncaya kadar okul ihtiyaçlarının üç katı fiyatına çıktığı piyasalarda, bir öğrencinin sadece kırtasiye harcamaları ise, en az bin lirayı buluyor. Defterden kaleme, resim çantasından kalem ve boya malzemesine kadar kırtasiye ürünlerinin ateş pahası olduğu Erzurum’da ve yurt genelinde, en büyük teselli ise, ders kitapların ve yardımcı kaynakların ücretsiz dağıtılması. Öğrenci velileri, kırtasiye ve okul malzemeleri için harcanan paranın bütçelerde koca bir açık oluşturduğunu belirterek, “Neyse ki okul kitapları ve yardımcı kaynaklar ücretsiz. Yoksa halimiz harap olurdu” dediler.

 

BİR FORMA BİR ÇANTA 750 LİRA

Bir okul forması ve sadece çantanın fiyatının 750 lira olduğuna dile getiren öğrenci velileri, “O çantanın içini dolduracak defteri, kalemi, boyası, çantası, malzemesi derken masraflar 2 bin lirayı aşıyor” diyerek, bu harcamalara ilaveten servis ve ulaşım ücretinin de ayrıca bir yük olduğunu kaydettiler.

Bazı okullarda ücretsiz kaynak kitabının dışında yine yardımcı kaynak kitap taleplerinde bulunulduğunu anlatan öğrenci velileri, “Bakanlık bu ihtiyacı gördü ve yardımcı kaynak kitaplar dağıttı. Bununla yetinmeyen kimi okullar ve öğretmenler, çocuklarımıza yine kitap aldırtıyor. Bir yardımcı kitap en az 200-250 lira. Bunun önüne de geçilmesi lazım” diye konuştular.

 

ÖĞRETMENLER UYARILMALI!

Okul idarecilerine çağrıda bulunan öğrenci velileri, öğretmenlerin bu konuda uyarılması gerektiğini vurgulayarak, “Hem dağıtılan kitapların dışında yardımcı kaynak istiyorlar, hem de belli başlı kitapçılara ve kırtasiyelere indirimli diye yönlendiriyorlar. Aynı işi görecek kitaplar varken bu israf ve zorlama niye? Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerimizin bu sorunu çözüme kavuşturacaklarına inanıyoruz” dediler.