Yerel Haber Girişi : 23 Ocak 2023 20:54

O artık profesör…

O artık profesör…
Milliyetçi ve ülkücü kimliğiyle tanınan Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Tuğrulhan Şam, profesör kadrosuna atandı.

Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Tuğrulhan Şam’ın bugün itibariyle “profesör” kadrosuna atandığı öğrenildi. Erzurum’un spor hayatına uzun yıllardır ciddi katkılar sağlayan, yaptığı hizmetlerle spor camiasının sevgisini ve saygısını kazanan Prof.Dr. Tuğrulhan Şam’ın “profesör” kadrosuna atanması hem spor dünyasında hem de kentte memnuniyetle karşılandı. 

Parlamenter bir aileden gelen, “ülkücü” ve “milliyetçi” kimliğiyle tanınan Prof. Dr. Tuğrulhan Şam, özellikle kayak sporuna büyük katkılar sağladı. Kayağın hemen her kademesinde görev alan ve 20 yılı aşkın bir süredir de Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. 

20 yılı aşkın süre içerisinde sayısız lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirmiş, alanı ile ilgili birçok makale,bildiri ve kitabı bulunan Prof. Dr. Şam, sosyal kişiliğiyle tanınıyor. Erzurum’un sevilen simaları arasında yeralan Prof. Dr. Şam’ın bundan sonraki akademik hayatında da Türk sporuna bilimin ışığında ve bu kez “profesör” olarak önemli katkılar sağlaması bekleniyor. 

YENİGÜN Gazetesi olarak Prof. Dr. Tuğrulhan Şam’a yeni akademik görevinde başarılar diliyoruz…