ÖZEL HABER Haber Girişi : 29 Eylül 2022 15:37

Öğrencinin indirim mutluluğu

Öğrencinin indirim mutluluğu
Erzurum’da şehir içi ulaşım ücretlerine yapılan indirim, öğrencilerin gündemine bomba gibi düştü.

Erzurum’da şehir içi ulaşım ücretlerine yapılan indirim, öğrencilerin gündemine bomba gibi düştü. 1 Ekim tarihi itibariyle öğrenci abonman ücretinin 2,5 lira olarak belirlendiği Erzurum’da, indirim kararı ise sosyal medyada adeta viral oldu. İki devlet üniversitesinin yanında 150 bine yakın öğrencinin öğrenim gördüğü Erzurum’da ulaşıma yapılan indirim veliler kadar öğrencileri de sevindirdi. Birçok öğrenci derneği, Erzurum’daki ulaşım indiriminin diğer şehirlere de örnek olması dileklerinde bulunarak, “1 Ekim’den itibaren ulaşım için 2,5 lira ödeyecek olmak, şu dönemde gerçekten büyük nimet. Bu kararın alınmasında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz” dediler.

 

SEKMEN’E ÖĞRENCİ TEŞEKKÜRÜ

Üniversite öğrencilerinin internet ortamında bir araya geldikleri öğrenci gruplarının gündemi de yine ulaşımdaki indirim oldu. Facebook, Twitter, Instagram, Thumblr gibi sosyal medya ağlarında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür eden öğrenciler, ek sefer taleplerinde bulunmayı da ihmal etmediler. Özellikle sabah saatlerinde yoğunlaşan otobüslerin ulaşımda aksamalara sebep olduğunu dile getiren öğrenciler, Başkan Sekmen’den bu sorunu da çözüme kavuşturmasını istediler.

 

YENİ PLANLAMAYA KISMEN GEÇİLDİ

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre; havaların soğumasıyla birlikte ulaşımda yeni sefer planlamasına geçilecek. Kısmen de olsa uygulanmaya başlanan sistem sayesinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde yolcu yoğunluğu yaşanan hat ve güzergahlarda ek sefer uygulamasına gidilecek.

Bu arada öğrencilerin ulaşımda kullanılan Kardelen Kart’lardan alabilmek için oluşturdukları uzun kuyruklar ise dikkatlerden kaçmıyor.