ÖZEL HABER Haber Girişi : 28 Aralık 2023 12:38

Okul idareleri ne iş yapar?

Okul idareleri ne iş yapar?
Erzurum’da velilerin yeni kaygısı, öğrencilerin ders aralarında okul kampüsü dışına çıkmaları oldu.

Erzurum’da okulların giriş ve çıkış saatlerinde alınan polisiye tedbirler, velilere rahat bir nefes aldırırken, velilerin yeni kaygısı ise, öğrencilerin ders aralarında okul kampüsü dışına çıkmaları oldu. Teneffüs saatlerinde okul binası ya da kampüsü içerisinde bulunmaları gereken öğrencilerin, genellikle çevrede bulunan marketlere akın ettiklerini söyleyen öğrenci velileri, “Normal şartlarda ders aralarında dışarı çıkan öğrencilerin kampüs alanı dışına çıkılmasına müsaade edilmemesi gerekir. Ancak okullarda nöbetçi öğretmenler ne yazık ki bu konuda gereken hassasiyeti göstermiyor” dediler. 

HASSASİYET YOK!
Şehirdeki birçok okul çevresinde bu manzaraların rahatlıkla görülebileceğini dile getiren veliler, “Özellikle yakın çevresinde market olan okullarda, öğrenciler ne yazık ki kampüs dışına çıkarak marketlere akın ediyor. Trafik kazaları muhtemel olduğu gibi, sokaklarda başıboş dolaşan köpekler de bizi tedirgin ediyor. Bu konuda okul idarelerinin gereken hassasiyeti göstermediklerini düşünüyoruz” diye konuştular. 

MİLLİ EĞİTİM’E ÇAĞRI 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine çağrıda bulunan öğrenci velileri, “Normal şartlarda öğrencilerin ders saatleri ve teneffüs aralarında bina ya da kampüs dışına çıkmamaları, uyulması lazım gelen bir kuraldır. Bu kuralın ihlal edilmemesi için de, nöbetçi öğretmenlerin hassasiyeti gerekir. Ancak Erzurum’daki çoğu okulda bu hassasiyet sergilenmiyor. Öğrenciler ders aralarında soluğu marketlerde, cadde ve sokaklarda alıyor. Çocuklarımızın başına gelmesi muhtemel herhangi bir olayın hesabını kim, nasıl, verecek?” diye sordular.