Olacağı buydu

Kamuoyunda o kadar çok konuşuldu o kadar çok gündeme geldi ki, fahri trafik müfettişleri ile ilgili olarak nihayet bir adım atıldı. 
Yapılan yeni düzenlemeyle fahri trafik müfettişlerinin ceza yazma yetkisi büyük ölçüde kısıtlandı, yani trafik müfettişleri bundan böyle sadece engelli park alanına yapılmış hatalı parklara ceza yazabilecek. 
Bence çok iyi oldu.
Çünkü son zamanlarda fahri trafik müfettişlerinin yazdıkları cezalar, eşeğin kulağına suyu kaçırtacak kadar ileri bir düzeye ulaşmıştı. 
Neyse ki bundan böyle sorumsuzluk örneği sergileyemeyecekler, yetkileri kadar hareket Edip yetkileri doğrultusunda ceza yazabilecekler artık. 
Aslında her şey böyle. 
Sorumluluklarınızı unutup elinizdeki yetki ile hayatı insanları dar ederseniz bu devran tersine de dönebiliyor işte…
Benim felsefem çok nettir, insanlar için çözüm üretmek dururken insanların karşısına sorunla çıkmak ve insanları huzursuz etmek, benim en çok nefret ettiğim durumlardan birisidir. 
Elinde yetki mi var insanlık için iyi işlerde kullan. Elinde imkan mı var insanlık adına faydalı işler yap. Elinde fırsat mı var, insanları istifadesine sun. Öbür türlü ne insanın kendisi huzurlu olabilir ne de karşısındakine huzur verebilir. Bu yüzden trafik müfettişleri ne bir çağrıda bulunmak istiyorum. Siz elinizdeki çok güzel olan bu imkanı maalesef doğru kullanamadınız. Vatandaşı ezmek sizlere (istisnalar muhakkak vardır ve çoktur) nasıl bir keyif verdiyse artık, yapılan bu düzenleme altında bu kez de siz ezildiniz. Kısacası kendiniz edip kendiniz buldunuz.