ONLAR VE BİZ… 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Eyüp Stadı’nda attığı gol ve ardından Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’ndan aldığı stadyum sözünü herkes konuşuyor. Aynı Bakan, Erzurum’un stadyum talebine ise, iddialara göre, “yapamayız” diye cevap vermiş. 
Yani ben anlamıyorum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu isteyince Eyüpspor’a stat yapılıyor, fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2002 seçimlerinden bu yana kayıtsız şartsız destek vermiş olan Erzurum’a stat yapılamıyor. Niye ama, neden ama? Erzurum’un sesi çıkmıyor diye mi? Erzurum nasılsa her seçimde bunlara istediği desteği veriyor diye mi? Erzurum elde var bir diye mi? Niye? 
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden sağlam bir kaynaktan edindiğim bilgi şöyle: Kazım Karabekir Stadyumu’nun kullanılması can ve mal güvenliği açısından çok riskli. Çünkü tesisten alınan karot örnekleri test edilmiş ve bu yapının kullanılmasının çok sakıncalı olacağı belirtilmiş. Ortada böyle bir rapor varken bile Erzurum’a bir stadyumun yapılmaması ısrarını anlamıyorum. Yani ne bekliyorlar, stadyum yerle bir olsunda, ondan sonra mı yapalım diyorlar? 
Olay dönüyor, dolaşıyor Erzurum’un sahiplizliğine geliyor. Bu dönem için demiyorum, Erzurum senelerdir bu sıkıntıyla yüz yüze. Bu memleketin ekmeğinin tuzu yok kardeşim! Erzurum’dan seçilip giden, Erzurum’dan siyaset yapan herkes bu memleketi ya unutuyor yada Erzurum’un sorunlarını dile getirmiyor, getirmeye korkuyor. Aman ben bir şey istemiyim, yoksa parti genel merkeziyle aram açılır korkusu var. 
Uzun sözün kısası, Erzurum’da seçme alışkanlığımız ve seçmen profilimiz değişmedikçe böyle gelmiş böylede gitmeye devam edecektir.