Onlardan bize ne?

Taraftarın endişesini anlıyorum; iki de bir Eyüpspor ve Samsunspor’un transferleri üzerinden Erzurumspor için göndermeler yapıyorlar.

“Onlar bak ne güzel transferler yapıyorlar, onlar ne güzel işler yapıyorlar, biz yapamıyoruz”

İyi güzel, hoş ama onlar aynı şeyi geçen yıl da ne yaptılar, daha alevler ateşler yaktılar, daha çilekler pastalar topladılar, ne yapmadılar ki!

Sonuç ne oldu?

Çok basit, bizimle yine aynı yerdeler, başladıkları yerde hem de. Düşünün ki bizim vasat kadromuz bile onlardan daha çok puan topladı. Ve emin olun onların topladığı o futbolcuların yârı kalitesi bizde olsaydı, biz açık ara şampiyon olmuştuk.

Erzurum’da meşhur sözdür, derler ki, hızlı atın bilmem neyi seyrek olur diye. Siz bırakın kimin kimi transfer ettiğine, kimin kimden hangi futbolcuyu aldığına, bunlar boş iş… O yüzden taraftarlarımıza yapacağım en önemli çağrı, bu gelişmeleri kendileri için sorun etmemeleridir. Samsunspor transfer yapmış, yapsın ne yapalım! Eyüpspor sosyal medya hesabından alev paylaşmış, paylaşsın yani ne yapalım, oturup ağlayacak değiliz ya!

Artı şu gereksiz evhamlardan kurtulmamız lazım bizim. Başkalarının yaptıkları üzerinden sonuca varmaktan vazgeçmemiz lazım.

Bizim işimize bakmamız lazım, şu andaki durum ne, yarın ne olacak, ne olması muhtemel ya da nasıl bir sonuç ortaya çıkacak, buna yoğunlaşmamız lazım. Yoksa o bunu yaptı, şu bunu yaptı, yok bilmem falanca geldi, filanca gitti.

Örneğin Novikovas’ın Erzurumspor’dan gitmesine üzülenler var, ne gereği var sanki! Bakın ben buraya yazdım, siz de göreceksiniz. Novikovas’ın Samsunspor’a zerre kadar faydası olmayacak ve bırakın sezon sonunu ara transfer döneminde şutlanacak Litvanyalı. Çünkü ona Erzurumspor’da gösterilen ilgi ve ihtimam gösterilmeyecek. Çünkü orada Erzurumspor’da yaptığı gibi şımarıklıklar yapamayacak.

Hem fena mı işte, Erzurumspor lüzumsuzlardan ve safralarından kurtuluyor. Bırakın giden gitsin, kalan sağlar bizimdir.