ÖZEL HABER Haber Girişi : 03 Ekim 2022 12:37

Otobüsler tamam, sıra servislerde

Otobüsler tamam, sıra servislerde
Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehiriçi ulaşım hizmetlerine yapılan indirim gözleri öğrenci servislerine çevirdi.

Akaryakıta son haftalarda yapılan indirimleri gerekçe gösteren öğrenci verileri Büyükşehir belediyesinden sonra servis işletmecilerinin de indirim müjdesi vermesini istedi.

Öğrenci velileri Erzurumun metropol bir şehir olmadığını belirterek öğrenci servisleri için istenen rakamları çok astronomik olduğunu bununda aileleri mağdur ettiğini dile getirdiler. Havaların soğumasıyla birlikte Erzurum’da ısınma giderlerinin ailelerin en büyük yükü olacağını kaydeden veliler, “ Büyükşehir belediyesi ulaşım ücretlerinde indirim yapabildiyse servis işletmecileri de pekala indirime gidebilir bunu gündemlerine almalı ve Erzurum adına böyle bir karar vermeleri örnek bir yaklaşım olur” diye konuştular.

 

RAYİÇ BEDELLERE UYMUYORLAR!

Mevcut servis işletmecilerinin UKOME tarafından belirlenen rayiç bedellerini bile üzerinde taşımacılık yaptığı iddiasında bulunan öğrenci velileri” UKOME Erzurum için öğrenci taşıma tarifesi belirlemiş ama servis işletmecilerinin büyük bir bölümü zaten bu tarifeye uymuyor. İstenilen ve talep edilen rakamlar Erzurum şartlarında çok sıradışı rakamlar. Büyükşehir belediyesi ulaşım hizmetlerinde nasıl ki indirme gidebiliyorsa servis işletmecileri de bu indirimi pekala yapabilir. Umuyoruz bir hafta içerisinde bununla alakalı sıcak bir gelişme yaşar ve Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmene teşekkür ettiğimiz gibi Erzurumdaki servis işletmeciler ne de teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.