OTOPARK İHTİYACI

Erzurum’da önceden otopark kültürü yoktu, öyle ki, araçlar otoparka değil de, otoparkların girişlerine, sağına, soluna, kısacası otopark dışındaki her yere park edilirdi. Son yıllarda bu alışkanlığın yerini düzenli olarak otopark kullanma alışkanlığı aldı.

Hem ne alışkanlık! Günün büyük bir bölümünde bu otoparklarda yer bulmak bile neredeyse imkansız.

Daha önce de bu konuda yazı yazmıştım; demiştim ki, “erzurum’daki otoparkların sayısı arttırılmalı” diye.

Çünkü yetmez oldu bu mevcut otoparklar. Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’a kazandırdığı otoparklarının sayısının arttırılması hem kurumsal açıdan bir kazanç, hem de eşsiz bir hizmet gibi duruyor.

Sebebine gelince: Erzurum’da araç sayısı sürekli artış halinde; her ne kadar son birkaç yıldır bu yükseliş yavaşlasa da, artış hiçbir zaman eksik olmuyor. İlaveten yeni yerleşim merkezleri yapılıyor, nüfus hareketliliği var, bu da ihtiyacı daha da genişletiyor.

Yeni konutlarda, evlerde, sitelerde otoparklar yapılıyor yapılmasına da, araç trafiğinin en yoğun olduğu yer şehir merkezi.

Bu bakımdan Büyükşehir Belediyesi’nin bu doğrultuda yeni park projelerini devreye alması gerektiğini düşünüyorum şahsen.

Mehmet Sekmen gibi vizyoner bir başkan için bu işler elbette çok önemli değil; ama hakikat şu ki çok büyük bir ihtiyaç.

Dolayısıyla ben buradan Sekmen başkana çağrıda bulunuyor ve diyorum ki, şehrimize nasıl ki yeni ulaşım ağları kazandırdıysanız ve buna devam ediyorsanız, lütfen yeni otoparklara duyduğumuz ihtiyacı da görün!

Biliyoruz ki, siz yapmazsanız bu işi kimse yapmaz!

Müjdeli haberlerini bekliyoruz başkanım!