ÖZEL HABER Haber Girişi : 01 Eylül 2023 10:35

Özel hastane tamam

Özel hastane tamam
Erzurum’da ihalesi yapıldı, yeri de belli oldu…

Erzurum’un uzun zamandır gündeminde olan özel hastane sorununun çözümü için ilk adım atıldı. Erzurum Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Milli Emlak İl Müdürlüğü, Yakutiye ilçesine bağlı İstasyon mevkiinde özel sağlık alanı olarak belirlenmiş arsanın ihalesini yaptı. Söz konusu arsa üzerinde Erzurumlu genç bir girişimci hekim tarafından özel sağlık merkezi (hastane) kurulacağı öne sürüldü. 

İhaleyi alan firma hakkında henüz net bir bilgiye ulaşılamazken, edinilen bilgilere göre; girişimci genç bir hekim özel hastane yatırımını yine kendisi gibi hekim olan yatırımcılarla birlikte yapacak. Ruhsat işlemlerinin ardından şehre yakışır, fiziki alanları ferah, geniş biyomedikal envantere sahip bir hastanenin konuşlandırılacağı İstasyon mevkiinin bu yatırım sayesinde yepyeni bir çehreye kavuşacağı konuşuluyor. 

DADAŞLAR ÇOK SEVİNDİ 
Öte yandan Erzurum’a yeni bir özel hastanenin şart olduğunu dile getiren Dadaşlar, “Erzurum’da şu anda bir tek özel hastane var, o da artık rakibi olmadığı için devlet hastanesi gibi hizmet veriyor. Yeni bir özel hastane yapılması, şehirdeki bu tekelci anlayışı ortadan kaldıracağı gibi, yeni sağlık yatırımlarını da beraberinde getirecektir. Şehrimize şimdiden hayırlı olsun” dediler.