ÖZEL HABER Haber Girişi : 25 Haziran 2022 12:56

Pahalılık konvoyları vurdu

Pahalılık konvoyları vurdu
Önceleri şehri neredeyse baştanbaşa turlayan düğün konvoyları, artık neredeyse görünmez oldu.

Akaryakıt fiyatlarındaki hızlı tırmanış düğün konvoylarını da vurdu. Yaz aylarına girilmesiyle birlikte düğünlerin sayısında da artışın gözlendiği Erzurum’da, dikkat çeken en büyük ayrıntı ise, konvoylar oldu. Önceleri şehri neredeyse baştanbaşa turlayan düğün konvoyları, artık neredeyse görünmez oldu. Düğün sahipleri, araç konvoyları konusunda keseleri düşünürken, konvoylara katılan araç sayısında da düşüşler dikkat çekmeye başladı. Erzurum’da düğün ve nişan organizasyonu yapan firmalar, pahalılığın artık her alanda ve tüm şiddetiyle yaşandığını vurgulayarak, “Pahalılık yüzünden düğünlerin bile tadı kalmadı. Düğün sahipleri o kadar büyük masraflarla karşı karşıya kalıyor ki, düğün planlamalarında artık davetliler bile hesaba katılıyor. Bunlardan birisi de konvoy planlaması” diye konuştular.

YA TÜRBE, YA CADDE… 
Erzurum’da düğün konvoylarının vazgeçilmezi olan Cumhuriyet Caddesi ve türbe güzergahının bile artık değiştiğini dile getiren organizatörler, “Düğün konvoyları için Cumhuriyet Caddesi, Paşalar Caddesi ve türbe güzergahı vazgeçilmez rutlardan... Ancak düğün konvoyları planlanırken artık kilometreler bile hesaba katılıyor. Çünkü uzun mesafeli düğün konvoyları, davetlilerin bile gözünü korkutuyor. Çoğu davetli düğün konvoyuna bile bu yüzden katılamıyor. Düğün sahipleri planlama yaparken, bizden bu durumu da dikkate almamızı istiyor” şeklinde konuştular.

KONVOYLAR HEM AZALDI, HEM KISALDI
Düğünler gibi sünnet merasimlerinde de konvoyların hem azaldığını, hem de kısaldığını dile getiren düğün ve nişan organizatörleri, “Artık herkes kesesini düşünmek zorunda, insanlar pahalılık yüzünden düğünlere, sünnetlere bile gidemez oldu. Sünnet çocuğuna en az bir çeyrek altının hediye edildiği dönemlerden, 100 liralara, 200 liralara düştük. Maliyetler artınca insanlar haliyle düğün masraflarında da kısıtlamalara gitmek zorunda kaldı. Düğün yemekleri de bunlardan bir diğeri oldu” dediler.