ÖZEL HABER Haber Girişi : 27 Mayıs 2022 11:49

Pahalılık tatilcileri de vurdu 

Pahalılık tatilcileri de vurdu 

Enflasyondaki artış sebebiyle yüksel fiyatlar tatil masraflarını ikiye ve hatta üçe katladı. 

Yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte tatil planları da yapılmaya başlandı. Enflasyondaki artış sebebiyle yüksel fiyatlar tatil masraflarını ikiye ve hatta üçe katlarken, Erzurum’daki seyahat acentelerinden edinilen bilgilere göre; tatil planlamalarında büyük ölçüde azalma söz konusu… Acente işletmecileri, her yıl tatil alışkanlığı olan ailelerin pahalılık sebebiyle yeni tedbir planları yaptığını belirterek, “Tatilciler ya gün sayısını azaltıyor ya ulaşım yöntemlerini değiştiriyor ya da çok daha ekonomik konaklama paketlerini tercih ediyor. Çünkü geçen yılla bu yılın fiyatları arasında yüzde 100’ü aşan oranlarda fark bulunuyor” dediler. 

 

TATİL İÇİN ÖZEL KREDİ PAKETLERİ  

Erzurum’daki tatilcilerin çok büyük bir kısmının yaz tatili için Akdeniz ve Ege bölgelerini tercih ettiğini dile getiren acente işletmecileri, şu anda 3 kişilik bir ailenin tatil planlama maliyetinin 15 bin lirayı bulduğunu ifade ettiler. Bu şartlarda tatil planlaması yapmanın çok güç olduğunu ve ekonomik şartları zorladığını anlatan işletmeciler, bazı acentelerin bankalarla işbirliği içerisinde olduğunu dile getirerek, “Bazı bankalar tatil kredi adı altında finans imkanı sunuyor. Bankalarla anlaşması bulunan acenteler de, müşterilerini bu imkandan faydalandırıyor. Tabi tatil paketi kredisinde masraflar 20 bin liradan başlıyor” diye konuştular. 

 

AİLE VE AKRABA ZİYARETLERİ 

Bu yıl yaz tatili planlarının daha çok aile ve akraba ziyaretlerine yönelik olmasını beklediklerini kaydeden acente işletmecileri, “Erzurum’da iki ya da üçer günlük Karadeniz tatil turları da var, ancak yaz tatili planlamalarında nasıl bir ilgi göreceğini bilmiyoruz. Bunun dışında akraba ve köy ziyaretleri de, pahalılık yüzünden tatilcilerin diğer tercihleri arasında yer alıyor” dediler.