ÖZEL HABER Haber Girişi : 22 Şubat 2023 09:02

Patentte üstümüze yok! 

Patentte üstümüze yok! 
Erzurum, markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Erzurum’da, patent için yapılan başvurulardaki artışın yüksekliği dikkat çekerken, bölge birinciliği de yine Erzurum’un oldu. Türkiye sıralamasında 6’ncı olan ve her geçen yıl basamak atlayan Erzurum’da, sadece geçtiğimiz yılın Aralık ayında 114 paten başvurusu gerçekleştirildi. Bir yıl boyunca Erzurum’dan yapılan patent başvurusu sayısının 249 olduğu öğrenilirken, bu başvuruların neredeyse yarısına yakınının Aralık ayında yapılmış olası dikkat çekti. 

ÜÇ AYLIK DÖNEMLER 
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği’nin 2022 yılı analizlerine göre; Erzurum’dan geçtiğimiz yılın Ocak, Şubat ve Mart döneminde 37, Nisan, Mayıs ve Haziran döneminde 78, Temmuz, Ağustos ve Eylül döneminde 12, Ekim, Kasım ve Aralık döneminde ise tam 129 patent başvurusu gerçekleştirildi. Bir yıllık dönemde toplamda 249 patent başvurusunun yapıldığı Erzurum’da, veriler üzerinden yapılan sıralamada ise bölge birincisi olan Erzurum, Türkiye sıralamasında da 6’ncılığı elde etti. 

PERFORMANS DİKKAT ÇEKİCİ 
Erzurum’un marka ve patent başvurularında ortaya koyduğu dikkat çekici artış, şehirde olumlu bir gelişme olarak kaydedilirken, patent rakamlarının 2023 yılında çok daha fazla olacağı ifade edildi. 
Patentli ürün bakımından yerel çeşitliliği de ifade eden bu rakamlar, şehir ekonomisi açısından memnuniyet uyandırırken, bölgede başı Erzurum’un çekiyor olması ise, bir başka avantaj olarak kaydedildi.