Pençe-Kilit Harekatı'nda metan gazı zehirlenmesi sonucu 12 asker şehit oldu, 6 askerin tedavisi sürüyor; Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri kurtarma çalışmalarına katıldı.
Pençe Kilit Harekat Bölgesi’nde, daha önce terör örgütü PKK tarafından hastane olarak kullanılan bir mağaraya giren 19 asker, metan gazından zehirlenmişti. 12 asker şehit olurken, 6 askerin tedavisi ise devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın talebi üzerine TTK'nın uzman ekipleri, helikopterle bölgeye sevk edilmişti.
Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Yeşil, ülkeyi yasa boğan haberin ardından TTK ekiplerinin metan gazı zehirlenmesi konusunda uzmanlıklarıyla bölgeye intikal ettiklerini vurguladı. Yeşil, 'Üzgünüz. Ülkemizin başı sağ olsun. Rabbim yakınlarına sabırlar versin' diyerek duygularını dile getirdi.
TTK'nın uzman ekiplerinin hızlı müdahalesi, kurtarma çalışmalarında önemli bir rol oynadı. Bu durum, uzman ekiplerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.