Gündem Haber Girişi : 07 Temmuz 2025 13:33

Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit haberi: İzmir'de iki asker için yas

Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit haberi: İzmir'de iki asker için yas
Pençe-Kilit Harekatı'nda metan gazından zehirlenerek şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura ve Üsteğmen Ege Akar'ın acı haberleri İzmir'de büyük üzüntü yarattı.

ŞEHİT MANGURA'NIN EVİ YASA BOĞULDU

Şehit Fikret Mangura'nın acı haberi, İzmir'in Seferihisar ilçesindeki evine ulaştırıldı. Eşi Melahat Mangura'ya haber verilmesinin ardından eve Türk bayrağı asılırken, komşuları ve sevenleri şehidin evine akın etti. 5 yaşında Deniz Ece adında bir kızı olan şehidin evi yasa boğuldu. Şehidin anne ve babasının Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşadığı öğrenildi. Mangura'nın naaşı, ailesinin de isteği üzerine Akhisar'da düzenlenecek cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak.

İKİ İZMİRLİ ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Öte yandan, aynı olayda yine İzmirli olan İstihbarat Piyade Üsteğmen Ege Akar da şehit oldu. Aynı şehirden gelen iki acı haber, İzmir'de büyük bir hüzne neden oldu.

ÜLKEMİZ İÇİN ŞEHİT OLDULAR

Milletimizin başı sağolsun. Vatan savunmasında canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz asla unutulmayacak.