ÖZEL HABER Haber Girişi : 09 Haziran 2022 13:50

Pikniğin bile tadı yok! 

Pikniğin bile tadı yok! 
Tavuk kanat fiyatının 70 lirayı bulduğu piyasalarda, mangaldan kömürüne varıncaya kadar her ürünün fiyatı katlanarak arttı.

Gıda fiyatlarındaki anormal fiyat artışı yüzünden mangal keyfi de hayal oldu. Izgaralık bir kilogram tavuk kanat fiyatının 70 lirayı bulduğu piyasalarda, mangaldan kömürüne varıncaya kadar her ürünün fiyatı katlanarak arttı. Havaların ısınmasıyla birlikte hafta sonlarını piknik yaparak değerlendirmek isteyen Dadaşlar, mangal ziyafetini ise doyumluk yerine tadımlık olarak yapıyor. YENİGÜN muhabirlerinin yaptığı fiyat araştırmasına göre; yaz aylarında en çok tercih edilen ızgaralık tavuk kanadın kilosu 70 liradan başlıyor. Yine tavuk bonfilenin 60, ızgaralık köftenin ise kilosunun 110 liradan satıldığı şarküterilerde, pahalılık sebebiyle en büyük ilgiyi mantar görmeye başladı. Mangalda et ve tavuk kızartmak yerine son zamanlarda mantarı tercih etmeye başlayan piknikçiler, fiyatlar yüzünden tepetaklak olduklarını belirterek, “Enflasyon belimizi o kadar çok büktü ki, artık tavuk bile piknik için lüks haline geldi” dediler. 

 

MANGALLIK ÜRÜNLER TADIMLIK 

Erzurum’daki şarküteri esnafı, ürün fiyatlarının sürekli güncellendiğini belirterek, “Fiyatlar önceleri haftalık olarak güncellenirdi, şimdi neredeyse her gün yeni fiyatlar belirleniyor. Havaların da ısınmasıyla birlikte ızgaralık kanat fiyatlarındaki artış çok daha belirgin oldu” diye konuştular. 

Mangallık tavuk ürünlerinin satın alınsa bile artık tadımlık tercih edildiğinin altını çizen esnaf, “Önceleri vatandaş pikniğe gidince tavuk ürünlerinden çeşni yapardı, başka da bir şey yemezdi. Ama şimdi durum tam tersi, pikniğe giderken yemek malzemesi evlerden götürülüyor. Tavuk ürünleri de sadece tadımlık olacak şekilde satın alınıyor” şeklinde konuştu.  

 

ARTIŞLAR ÜRÜNE YANSITILIYOR 

Tavuk kanat fiyatının geçtiğimiz yaz 30 liranın altındaki fiyatlarla satıldığını kaydeden şarküteri esnafı, “Bugün tavuk kanat oldu 70 lira. Üstelik daha Haziran ayındayız, muhtemelen yaz sonuna kadar bu fiyatlar 90’a doğru tırmanacaktır. Çünkü akaryakıta sürekli zam yapılıyor, enerji de geçtiğimiz günlerde zamlandı. Bu fiyat artışları ister istemez ürüne yansıtılıyor. Bir kilogram köfte 110 lira, tavuk bonfile şimdilik 60 lira. Bu fiyatlar önümüzdeki hafta kesinlikle aynı olmayacak. Vatandaş piknik için artık evinden patates haşlıyor; salata yapıyor, son zamanlarda genellikle de mantar talep ediliyor. Kısacası fiyatların da tadı yok, pikniğin de artık tadı yok!” dediler.