ÖZEL HABER Haber Girişi : 17 Eylül 2022 11:31

Piyasalar için geri sayım

Piyasalar için geri sayım
Kayıt işlemlerinin tamamlandığı üniversitede ilk ders ise 26 Eylül pazartesi günü yapılacak.

Atatürk Üniversitesi’nde ders kayıtlarına pazartesi gününden itibaren başlanıyor. Kayıt işlemlerinin tamamlandığı üniversitede ilk ders ise 26 Eylül pazartesi günü yapılacak. Aynı şekilde Erzurum teknik Üniversitesi’nde de kayıtlar tamamlanırken, Her iki üniversitede eğitim öğretime 26 Eylül pazartesi günü başlanmış olacak. Kayıt işlemleri internet üzerinden yapıldığı için üniversite öğrencilerine şehre kazandıracağı canlılık henüz başlamadı. Kayıt ders kaydı ve yurt kayıtlarının da yine internet üzerinden yapıldığı öğrenilirken üniversite öğrencilerine önümüzdeki haftadan itibaren Erzurumda hissedilir derecede canlılık yaşanmasına sebep olacağı tahmin ediliyor. piyasalarda öğrencilere yönelik olarak hazırlıkların son sürat devam ettiği Erzurum’da, esnafı ise yeniden heyecan sardı.

 

ÇEK SENET ÖĞRENCİYLE…

Esnafın çek senet ve kredi ödemelerinin bile eğitim öğretim dönemlerine göre planlandığı Erzurum’da, Özellikle yeme içme ve giyim sektöründe büyük bir hareketliliğin yaşanması bekleniyor. Erzurum esnafı öğrencinin şehir için çok büyük bir anlam ifade ettiğini belirterek ekonomik canlılığın yılın 6-7 ayı boyunca Öğrenciler sayesinde sağlandığını belirtti.

Erzurumda giyim sektöründe faaliyet gösteren Bayram Arıcıoğlu isimli esnaf, öğrenci ve eğitim öğretim faaliyetlerinin  şehir için bel kemiği niteliğinde olduğunu belirterek, “Özellikle bizim sektörde öğrenci çok önemli. Çünkü genellikle öğrencilerin harcama yaptığı alanların başında giyim geliyor. Biz de bu yüzden çeşitleri öğrencilerin ve gençlerin beklentilerine yönelik olarak yapıyoruz” dedi.

 

YEME-İÇME SEKTÖRÜ CANLANDI

Şehir merkezindeki lokanta ve kafeterya işletmecileri de, yaz aylarının öğrenci olmadığı için çok durgun geçtiğini dile getirerek, “Yaz aylarındaki giderlerimizi deyim yerindeyse kış aylarında kazandıklarımızla harcıyoruz. Bu bakımdan öğrenci bizim için büyük velinimet. Enflasyon artışından dolayı yaşanan fiyat artışlarından her ne kadar olumsuz yönde etkilensekte işlerde yavaş yavaş canlılık başladı” diye konuştular.