ÖZEL HABER Haber Girişi : 19 Nisan 2023 11:37

Piyasaları bayram da canlandıramadı

Piyasaları bayram da canlandıramadı

Ramazan bayramına sadece birkaç gün kala piyasalardaki durgunluk devam ediyor. Günler öncesinden bayram hareketliliğine alışkın olan Erzurum’da yaşanan bu durgunluk, esnafın da canını sıkmaya başladı. Fiyat artışlarından kaynaklanan ticari durgunluğun yanında alım gücünün de azalması  yüzünden piyasada başgösteren daralma nakit kredilerle aşılmaya çalışılıyor. 

TASARRUF DEVRİ BAŞLADI 
Tasarruf devrinin başlamasıyla birlikte harcamalara kısıtlama gelirken, bayram harcamaları da bu furyadan nasibini aldı. Erzurum esnafı, işlerin neredeyse durma noktasında olduğunu ifade ederek, “Hem seçim dönemi hem de bayram arefesi olmasına rağmen piyasalarda anormal bir durgunluk var, Normal şartlarda işlerimizin çok canlı olması gerekiyordu. Ancak bu seviyeye henüz bir türlü ulaşamadık” dediler. 

DURUMDAN VATANDAŞLAR DA ŞİKAYETÇİ
Esnaf durgunluktan dert yanarken, vatandaşlar ise alım gücünün düşmesinden yakındı. Enflasyon sebebiyle yaşanan fiyat artışını alım gücünü zayıflattığını ve gelirin artık giderleri karşılayamaz bir boyuta kavuştuğunu dile getiren vatandaşlar, “ asgari ücret artı çalışan maaşları arttı hepimizin gelirleri bir şekilde arttı ama giderler geliri neredeyse ikiye üçe katladı. Bu yüzden alım gücümüz çok ciddi oranda zayıfladı” dediler. 
Hayat pahalılığı ve alım gücünün zayıflığı sebebiyle piyasalarda bayram heyecanını bile tam olarak yaşayan madıklarını ifade eden vatandaşlar , “Bu şartlarda açıkçası bayramında bir anlamı kalmamış oluyor diye konuştular