RAKIM AVANTAJ OLMALI

 

Erzurumspor’un son 5 yıllık dönemde evinde kazandığı ve kaybettiği maçlara göz geçirenler, şunu görür. Ne yazık ki evimizde kaybettiğimiz maçlar, kazandığımız maçlardan çok. Bu konu neden önemli, şunun için. Erzurum’da yüksek rakım, konuk takımlar için büyük bir dezavantaj. Çünkü sıfır rakımdan kalkarak Erzurum’a gelen ekipler, havadaki oksijene anında adapte olamadıkları için performansları ister istemez olumsuz yönde etkileniyor. 
Bu bir gerçek ama gelin görün ki, bu durum rakip takımlar için dezavantaj olmalı iken maalesef Erzurumspor’umuz için bir dezavantaja dönüşmüş durumda. Çünkü Erzurusmpor bu avantajı hiç kullanamamış. Rakip takımın yorulup sahada tel tel dökülmesi lazımken, takip ettiğimiz kadarıyla dökülen taraf hep bizim takım olmuş. 
Açık konuşmak lazım, Erzurumspor’un başına gelmiş hocalardan en teknik olanı, Hakan Kutlu. Allah var işi biliyor ve güzel sonuçlar elde ediyor. 
Diyorum ki, hazır kış aylarıda gelmişken, takımı hem rakım hemde soğuk konusunda çok daha nitelikli hale getirmelidir. Bunun için idmanları Palandöken’de yapması gerekiyorsa yaptırmalı, rakım avantajını artık bizim için geçerli ve işe yarar hale dönüştürmelidir. 
Takımımız nasıl ki dış saha maçlarında sıfır rakım sorunu yaşıyorsa, buraya gelen takımlara da bu konudaki üstünlüğümüzü göstermek durumundayız. Bunun için özel bir idman programı mı olur, artık orasını bilemem. Ama ne yapıp etmeli ve rakımı kendi kadromuza dahil etmeliyiz. Çünkü önümüzde çok zorlu bir sezon bulunmaktadır.