ÖZEL HABER Haber Girişi : 23 Mart 2023 13:07

Ramazan pidesine çifte tarife 

Ramazan pidesine çifte tarife 
300 gramlık Ramazan pidesi fırın ve marketlerde 8 liradan, Halk Ekmek satış noktalarında 6 liradan satılacak. 

Erzurum’da Ramazan pidesinin kesin fiyatı belli oldu. Türkiye genelinde tartışmalara neden olan fiyatlarla ilgili olarak fırıncıların bile ortak bir paydada buluşamadıkları görülürken, Erzurum’da 300 gramlık sade Ramazan pidesi 8 liradan satışa sunulacak. Yumurtalı pidenin satış fiyatı ise, 10 lira olacak. Erzurum’daki fırıncıların bu fiyatlardan satışını yapacaklarını Ramazan pidesini, Büyükşehir Belediyesi ise 6 liradan satışa sunacak. Vatandaşlar, Ramazan pidesi için belirlenen fiyatın çok yüksek olduğunu ifade ederken, fırıncılar ise bu rakamın maliyetleri bile karşılayamayacak düzeyde olduğunu dile getirdiler. 

FIRINCILAR MALİYET DİYOR 
Ekmek üretim maliyetlerinin sürekli yükseldiğini ve hammaddeye yapılan zamların durmak bilmediğini kaydeden fırıncılar, “Ekmeğin biz de ucuz olmasını istiyoruz ama maliyetler yakamızı bir türlü bırakmak bilmiyor. İşveren giderleri, SGK prim giderleri, artan maaşlar, elektrik, su, yakıt giderleri, nakliye, un, maya ve katkı giderleri derken bir ekmeğin maliyeti arttıkça artıyor. Satış rakamları maliyetimizi kurtaracak ki, ekmek üretiminden de para kazanalım, ama ne yazık ki rakamlar maliyetimizi karşılamakta bile yeterli gelmiyor” dediler. 

VATANDAŞ FİYATTAN DERTLİ 
Vatandaşlar ise, 300 gramlık Ramazan pidesinin 8 liradan satılmasının haksızlık olduğuna dikkati çekerek, “Şu anda bir ekmeğin fiyatı 4 lira ama satışı 3 liradan yapılıyor. Bu doğrultuda bir Ramazan pidesi neredeyse 3 ekmeğe denk geliyor” diye konuştular. 
Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan pidesini 6 liradan satmasını memnuniyetle karşılayan Dadaşlar, “Gerekirse üretim kapasitesi arttırılmalı ve şu sıkıntılı dönemde elimizden tutulmalıdır” dediler.