Yerel Haber Girişi : 22 Nisan 2022 14:41

Reel piyasaya sanal darbe 

Reel piyasaya sanal darbe 

Pandemi döneminde başlayan ve adeta furya halini alan online alışveriş, özellikle ikinci el piyasasının altını üstüne getirdi. İkinci el eşya ve ürünlerin satışının yapıldığı işyerleri eski ilgiyi artık görmezken, tüketiciler neredeyse bardak tabağı bile internet üzerinden alıp satıyor. Sosyal medyanın dışında alım-satım yapılabilen çeşitli uygulamaların sıklıkla kullanılmaya başlandığı günümüzde, ikinci el eşyacılar ise sinek avlamaya başladı. Tahtacılar’da senelerdir ikinci el eşya alım satımı yapan Ertuğrul Atar isimli esnaf, “Önceleri tayin olan memur da gelirdi, üniversite öğrencisi de. Ama artık dükkânlarımızın kapısını hiç kimse çalmıyor. İkinci el eşya satın alacak olanlar işini internet üzerinden görüyor” dedi. 

 

İKİNCİ EL ARTIK İNTERNETTE 

Salgınla birlikte insanların evlerine kapandığını ve bu sürecin online alışverişi cazip hale getirdiğini dile getiren Ertuğrul Atar isimli esnaf, “Bırakın kanepeyi koltuğu masa ve sandalyeyi, insanlar damacana suyu bile artık internet üzerinden satın alıyor. İkinci el beyaz eşya satın almak isteyenler önceleri Tahtacılar ve Mahallebaşı gibi semtleri gezerdi. Ama şimdi buna gerek bile duyulmuyor. İnternet uygulamaları sayesinde dileyen dilediği ikinci el eşyayı anında bulabiliyor, anında satabiliyor. Yeni nesil alışveriş yöntemlerini yakından takip eden esnafımız pek etkilenmemiş olabilir ama geleneksel yöntemleri kullanan bizleri bu durum perişan etti” diye konuştu.  

 

SPOT MAĞAZACILAR TOPLUYOR 

İnternette satışa sunulan beyaz eşya, mobilya ve elektronik eşya gibi ürünlerin genellikle spot mağazacılar tarafından toplandığını dile getiren Ertuğrul Atar, “İnternetten ürünleri ve eşyaları topluyor, bu kez kendileri ya işyerlerinde yahut da yine internet üzerinden yeniden satıyorlar. Bu hıza ayak uydurabilenler para kazanıyor ama internet teknolojilerinden uzak olanlar ne yazık ki piyasadan silinip gidiyor” şeklinde konuştu.