Refah’ın halleri

Refah Partisinin genel başkanı Fatih Erbakan, Bingöl’deki mitinginde demiş ki, “herkes bizden bahsediyor. Kendilerini alamıyorlar bizi konuşmaktan!” diye. 
Doğru, herkes onları konuşuyor. 
Çünkü 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı sayesinde meclise girdiler, vekil oldular, dikkat çektiler. Şimdi de ittifakı bir kenara bırakıp, çoğu yerde CHP ile ve diğer siyasi partilerle neredeyse müttefik hale geldiler. 
Bunlar bile herkesin Refah’ı konuşması için yeterli nedenler bence. Çünkü oğul Erbakan ne yazık ki merhum babasına göre stratejist bir siyasetçi değil. 
Bir lider, sokağın dilinden anlıyor ve beklentisine kulak verebiliyorsa,  anlayın ki lider işte o liderdir. 
Ama sokağın sesini duymayan bir lider, uçtuğunu ve kanatlandığını iddia etmeye başlamışsa, bilin ki duman olacağı gün yakındır. 
Yeniden Refah Partisi’nin bu seçimlerde oyunu yükselteceği iddiasında bulunanlar var. Ama ben buna kesinlikle katılmıyorum. Çünkü Fatih Erbakan, Cumhur İttifakına karşı sergilediği tavırla muhafazakâr seçmenden tam destek göreceğini düşünüyorsa, kesinlikle yanılıyor.  
İkinci bir husus da, geçen yıl yapılan seçimlerde alınan oyun Refah’tan ziyade Cumhur İttifakına verilen destekten kaynaklandığının unutulmuş olmasıdır. 
Tabi şimdi bunu kabul etmezler ama Sayın Fatih Erbakan neyi anlatmaya çalıştığımızı 31 Mart sonrasında daha iyi anlayacaktır diye düşünüyorum.