Refah nereye gidiyor?

Yeniden Refah Partisi ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde bir yazı yazmıştım. Refah’ın yerel seçimlerde takındığı tavrın, özellikle muhafazakar seçmeni rahatsız ettiğini dile getirmiş ve Fatih Erbakan’ın yol haritasının sıkıntılı olduğunu söylemiştim.
Nitekim YRP’de önemli bir role sahip, yıllarını siyasete vermiş ve Necmettin Erbakan liderliğindeki Refah Partisi’nde milletvekilliği yapmış olan Suat Pamukçu, dün partisinden istifa etti. 
Sebebini de, partinin kuruluş ilke ve amaçlarından, felsefesinden uzaklaşmak olarak açıkladı. 
Bu istifanın Fatih Erbakan için bir dönüm noktası olması gerekir, aksi halde Yeniden Refah büyüyemeden yolun sonuna gelmiş olacak. Tabi genel merkez sıkıntılı olunca, yerelde de sıkıntılar doğabiliyor. 
Örneğin YRP’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Rizeli bir girişimci olan Sadık Çat olmuş. Rizeli diyorum, çünkü bununla ilgili haberler yayınlandı ve bu haberleri yalanlar cinsten bir açıklamaya da rastlamadım. 
Şimdi bu Sadık Çat isimli vatandaşın Erzurum’da siyaseten bir karşılığı var mı yok mu, bilmiyorum. Hem öyle olmuş olsaydı, siyasetin içerisindeki biri olarak en azından ben ismini duymuş, varlığından haberdar olmuş, hiç olmazsa kendisi hakkında bir kanaat sahibi olmuş olurdum. 
Böyle bir durum da söz konusu olmadığına göre; bu da siyasi hafızalara Erbakan’ın hatalarından birisi olarak geçeceğe benziyor. Yani mevcut İl Başkanı Adnan Bozan’ın bile bana sorarsanız ondan çok karşılığı vardır. En azından Erzurumludur, en azından siyasetin uzun yıllardır içerisindedir. Hepsini geçtim, Necmettin Erbakan liderliğindeki Refah Partisinde bile merkez ilçe başkanı olarak görev yapmıştır. Bunlar bile başlı başına yeterli olurdu bence. Bekleyelim görelim, Yeniden Refah nereye gidiyor?