Reis’in kanatları

Yerel seçimler sona erdi ama tartışmaları sürüyor. Muhalefetin kendi kendine zafer çığlıkları atıyor olmaları bir yana, iktidar kanadının hangi adımları attıklarını da yakından takip ediyorum. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan demişti ki, vatandaşımızın verdiği mesajı aldık, gerekeni yapacağız. Ama anlaşılan o ki, Erdoğan’ın aldık diyerek dikkat çektiği o mesajı iş ve ilçe teşkilatları halen daha alamamış. 
Ben şunu anlamıyorum, Ak Parti liderinin kanatlarıyla uçup mevki ve makam elde edenler, niyeyse başarısızlığı hiç sahiplenmiyor. Kolayını da bulmuşlar, diyorlar ki, emeklinin tepkisi sandığa yansıdı. 
Halbuki bu sonuçlar sadece emeklinin tesiri değil ki; bu sonuçların altında yatan onlarca sebep var. Ama aslolan şu ki, kazanırken kendine pay biçenler, kaybederken ne hikmetse hep yukarıyı gösteriyor. Yani utanmasalar diyecekler ki, Reis’in kanatlarında problem var. Bilmiyorlar ki Erdoğan’ın kanatlarının zekatı bile bunları fizana kadar uçurur. 
Ama dediğim gibi, nefis böyle bir şey işte; başarısızlığı kendi üstüne alan yok Allah’a şükür. Bu bakımdan teşkilatların bir an önce silkelenmesi ve kendilerine gelmesi gerekiyor.