ÖZEL HABER Haber Girişi : 24 Temmuz 2023 12:39

RUTİNE DEVAM! 

RUTİNE DEVAM! 
Türkiye Yüzyılı’nın ilk Erzurum Kongresi etkinlikleri, göz doldurmaktan yine uzakta kaldı.

Türkiye Yüzyılı’nın ilk Erzurum Kongresi etkinlikleri, göz doldurmaktan yine uzakta kaldı. Her yıl olduğu klişe etkinliklerle sınırlı tutulan kongre etkinliklerinde Türkiye Yüzyılı ve Cumhuriyet’in 100’üncü yılına tek bir vurgu bile yapılmazken, gözler daha şimdiden Sivas Kongresi’ne çevrildi. Erzurum Kongresi’nin 100’üncü yıl etkinlikleri de bundan 4 yıl önce silik ve sönük bir biçimde gerçekleştirilmiş, aynı sene 100’üncü yılı kutlanan Sivas Kongresi için de, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere tüm devlet protokolü Sivas’a akın etmişti. Benzer bir organizasyonun Sivas’ta bu yıl için planlandığı öğrenilirken, Erzurum ise su başında yine susuz kaldı. 

MİLLİ KİMLİĞİMİZ AMA… 
“Cumhuriyet’i Kuran Şehir” unvanı gibi milli bir kimliğe sahip olduğu halde bunu bile fırsata çeviremeyen Erzurum’da, Erzurum Kongresi etkinlikleri için sadece TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş şehre geldi. Tükiye Yüzyılı’nın ilk Erzurum Kongresi olması ve bu yılın da aynı zamanda Cumhuriyet’in 100’üncü yılına denk gelmesine rağmen etkinliklerin sıradan bir görünüme bürünmesi, şehirdeki vizyon eksikliğini de gözler önüne sermiş oldu. 

KULLANAMADIK! 
Erzurum’daki tarihçiler, Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla bundan tam 4 yıl önce gerçekleştirilen etkinlikleri hatırlatarak, “O yıl Erzurum Kongresi’nin de 100’üncü yıldönümüydü. Şehirde bu konu defalarca gündeme getirildi, ancak kimse bu yönde bir farkındalık oluşturmayı aklına bile getirmedi. Ancak Sivas bu işi öyle güzel organize etti ki, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere devlet ricali Sivas’a adeta kamp kurdu. Halbuki Erzurum Kongresi olmasaydı, Sivas Kongresi de yapılamayacaktı. Ne yazık ki, Erzurum Kongresi gibi tarihi dönüm noktası olan bir hamleyi hiç kullanamadık, kullanayacağız da…” diye konuştular.