Saçma bir çağrı

 

Sosyal medyada Erzurumsporluların oluşturdukları bazı taraftar grupları var. Bunlardan çok aktif olan bir tanesinde dün gördüğüm bir paylaşım beni çok üzdü. Gruptan yapılan paylaşımda deniliyor ki, ‘’Erzurumspor’un yarın oynayacağı Giresunspor maçı TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak’‘ 
Şimdi ben futboldan falan pek anlamam ama buna rağmen bile bu paylaşımın yapılmış olmasına üzüldüm, öfkelendim. 
Yani bu maç Erzurum dışında oynanmayacak ki, kalkıp canlı yayın çağrısı yapmışsınız, bu maç Erzurum’da oynanacak. Üstelik bu maça her taraftarın gitmesi gerekirken böyle bir paylaşım yapmak vallahi de billahi de saçmalığın daniskasıdır. 
O sinirle aradığım Yazı İşleri Müdürü Mehmet Musa Çakır’a, önce bu konuyu anlattım, sonra da bir eleştiri yazısı yazacağımı söyledim. O da, ‘’neden olmasın, tam tersine güzel olur’‘ diyince, ben de geçtim bilgisayarın başına. 
Şimdi burada o grubun adını açıklamasını da bilirdim ama durduk yerde tepkilerin hedefi olmasın diye yazmıyorum. Zaten o paylaşımı yapanlar kendilerini biliyorlar. Bu yüzden hatadan döneceklerine inanıyorum. 
Gelelim meselemize. 
Bu takıma herkes zarar verdi, herkes hasar verdi ama en büyük hasarı sorumsuz, bilinçsiz, aidiyet duygusundan yoksun ruhsuz taraftarlar verdi. 
Ben öyle taraftarlar tanıyorum ki, cebindeki son kuruşunu harcayıp deplasmana gidiyor, üstelik de kimseden karşılık beklemeden. Ama ben bu şehirde besleme taraftar da gördüm maalesef. Versinler yiyeyim, sarsınlar yatayım anlayışında olanlardan hem de. Ellerini ceplerine atmazlar, kıllarını kıpırdatmazlar, ondan sonra oturur Erzurumspor’la ilgili ahkam keserler. Yani bu takımın böyle lüzumsuz taraftarlara ihtiyacı yok. Hatta gitsin ötede oynasınlar, canlı yayınlarını da öyle yapsınlar. Biz de bu sayede sirkte soytarı gösterisini izlemiş kadar oluruz.