Yerel Haber Girişi : 08 Ocak 2022 15:37

Sağlığımıza sanal tehdit!

Sağlığımıza sanal tehdit!
Sağlığımıza sanal tehdit!

Dolandırıcıların adeta fink attığı sosyal medya platformları, artık insan sağlığını da tehdit eder hale geldi. Sosyal medyada paylaşılan çeşitli diyet ve sağlıklı beslenme önerileri yüzünden çok sayıda kullanıcı sağlık problemi yaşarken, uzmanlar ise bir uyarının altını özellikle çizdi. Uzmanlar, diyetin genel değil, kişiye özel bir uygulama olduğunu belirterek, “İnternet ortamında zayıflamak için önerilen çeşitli diyet uygulamaları ve beslenme önerileri var. Her diyet programı herkes için geçerli olmaz. Diyet programları oluşturulurken, kişinin kilosundan tansiyonuna, kolesterol değerlerinden vücut kitle endeksine varıncaya kadar her ayrıntıya dikkat edilir. Bu yüzden herkesin diyet programı birbiriyle aynı değildir, olmamıştır” diye konuştular.

 

HASTANELER BUNUN İÇİN VAR

İnternet ortamında sık sık rastlanmaya başlanan diyet ve zayıflama önerilerinin kesinlikle dikkate alınmamasını isteyen uzmanlar, “Hastaneler bunun için var ve diyetisyenler bu yüzden görev yapıyor. Sosyal medya ortamlarında önerilen beslenme ve diyet programlarını uygulamak, ileride insanı altından kalkamayacağı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya bırakabilir. Bu yüzden en doğrusu hastanelere gitmek, beslenme uzmanlarından ve diyetisyenlerden gerekli talimat ve tavsiyeleri almaktır. Tahlil yaptırmadan, kan değerlerine baktırmadan, işin uzmanına danışmadan diyet yapılmaz, beslenme programı uygulanmaz” şeklinde konuştular.

 

CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI YAŞANABİLİR!

Yanlış diyet programları uyguladıkları için ciddi sağlık sorunları yaşamanın mümkün olduğunu vurgulayan uzmanlar, “Zayıflamak isterken çok daha farklı ve ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. İnternette gelişigüzel biçimde önerilen ve yer bulan diyet programları işin uzmanlarını bile şaşkına çevirebiliyor. Bu girişimlerde bulunmamalı ve internet ortamındaki beslenme ve diyet programlarına itibar edilmemelidir” dediler.