Yerel Haber Girişi : 03 Ocak 2022 09:07

Sağlık harcaması rekoru

Sağlık harcaması rekoru

Geçtiğimiz yılın 11 aylık döneminde Erzurum için yapılan sağlık harcaması 904 milyon 391 bin lirayı buldu.

Erzurum’un 11 aylık sağlık harcaması tutarı açıklandı. Buna göre; geçtiğimiz yılın 11 aylık döneminde Erzurum için yapılan sağlık harcaması 904 milyon 391 bin lirayı bulurken, kişi başına düşen sağlık masrafı ise, bin 192 lira oldu. Erzurum, sağlık harcaması tutarı yüksekliği bakımından bölgede ikinci olurken, Türkiye sıralamasındaki yeri ise, 20’ncilik oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca açıklanan veriler ışığında Erzurum’un bölgenin sağlık merkezi olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Bölgede en fazla sağlık harcamasının gerçekleştirildiği Erzurum için devlet 11 ayda tam 904 milyon liralık kaynak kullanırken, Türkiye’nin sağlık harcamaları en yüksek olan 20’nci ili de, yine Erzurum oldu.

 

TÜRKİYE’NİN 20’NCİ VİLAYETİ

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Konya, Mersin, Kayseri, Antalya, Eskişehir, Manisa, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Gaziantep, Samsun, Kocaeli, Hatay ve Isparta’dan sonra Türkiye’nin en çok sağlık harcaması yapılan 20’nci şehri olan Erzurum, bölge toplamı içerisinde yüzde 15’lik payın sahibi olurken, Türkiye toplamı içerisinde ise, yüzde 1,0’lık payın sahibi oldu. Şehrin sağlık harcamasındaki payı sürekli artarken, Erzurum’un da içinde bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nin toplam sağlık harcaması tutarı ise, 5 milyar 881 milyon lira oldu.

 

SAĞLIK PAYI GİDEREK ARTIYOR

Erzurum’un eğitimde olduğu gibi, sağlıktaki payının da giderek arttığını kaydeden ekonomistler, “Bu rakamlar, devletin kişi başına yaptığı sağlık harcamasını gösteriyor. Geçtiğimiz yılla bir mukayese yapıldığında Erzurum’un sağlık harcamalarından aldığı payın yüksek oluşu, bu şehrin bölgede üstlendiği sağlık misyonunu da ortaya koyuyor” dediler.