ÖZEL HABER Haber Girişi : 31 Ocak 2023 09:44

Sahaflar revaçta 

Sahaflar revaçta 
Kitap fiyatları katlanarak artınca, gözler en çok onlara çevrildi. 

Baskı maliyetlerinin artmasıyla birlikte fiyatları tavan yapan kitaplar, okurları sahaflara yöneltti. Okunmuş kitapların satışa sunulduğu sahaflar, son bir yıldır en çok ilgi gören mekanların başında gelirken, neredeyse piyasanın üçte biri fiyatına satılan kitaplar, buralarda kapış kapış ediliyor. 
Erzurum’da da belli başlı noktalarda bulunan sahaflar, okunmuş kitaplara gösterilen ilginin memnuniyet verici düzeyde olduğunu belirterek, “Önceleri pek müşterimiz olmazdı; kitap severler tercihlerini genellikle kapağı dahi hiç açılmamış kitapları tercih ederdi. Ama fiyat artışları öyle bir noktaya geldi ki, eskiden 5-6 kitap alınabilen paralarla artık bir kitap bile zor alınır oldu” dediler. 

YOLUNUZ SAHAFLARA DÜŞSÜN!
Sahafların sadece ucuz kitapların değil, aynı zamanda piyasada bulunamayan kitapların da adresi olduğunu kaydeden kitap satıcıları, “Akıllarda şöyle bir yanılgı var, zannediliyor ki sahaflarda sadece okunmuş ikinci el kitaplar var. Halbuki bu yanlış bir düşünce. Sahaflarda aynı zamanda bundan yıllar öncesine ait ve belki de bulunması mümkün olmayan kitaplar da var. Mesele ister fiyat olsun, isterse başka bir neden olsun; kitaplarla haşır neşir olanlar mutlaka ama mutlaka sahaflara uğrasın. İlla kitap almak için değil, kitaplarla gönül bağı kuran herkesin yolu sahaflara kesinlikle düşmeli” hatırlatmasında bulundular.