Sahaya inme zamanı

 

Yerel seçimler sona erdiğine ve akabinde de yaz sezonu çalışmaları başladığına göre, artık belediye başkanlarının şu hayırlı olsun fasıllarına nokta koymalarının da zamanı geldi. 
Adı şu anda hatırımda değil ama bir ilçe belediye başkanı göreve geldikten sonra sosyal medyasından bir çağrı yapmış ve demiş ki; ‘’bizim kaybedecek zamanımız yok, ziyaretlerin de hiç sırası değil’’ 
Bence çok mantıklı bir hareket çünkü hayırlı olsun ziyaretleri yüzünden günler ziyan olup gidiyor. 
Seçim oldu ve bitti, kazanan kazandı, kaybeden gitti, hepsi bu kadar. Bu işi günlerdir devam eden hayırlı olsun ziyaretleriyle uzatmanın bence hiç anlamı yok. 
Bu hafta da sona erdikten sonra Nisan ayı da artık bitmiş olacak. Bu yüzden daha fazla vakit kaybetmeden belediye başkanlarının yeni sezon hazırlıklarına başlaması ve planlamalarını ona göre yapması gerekiyor. 
Hem bu sadece Erzurum için de geçerli değil. Türkiye’deki tüm belediyeler ve belediye başkanlarının aynı duyarlılıkla hareket ederek, işleri artık yoluna koyması gerekiyor. 
Umuyorum bu tavsiyemi sadece ben okumamış ve yine sadece ben duymamış olurum. Aksi halde Erzurum’da kaybedilen ve boş geçirilen her bir gün, kaybedilen haftalar ve aylar anlamına gelecek.