ŞAKLABAN YÖNETİCİLER

 

Herkes yöneticilerden ve idarecilerden samimiyet bekler, Güleryüz bekler. İnsan olarak bu bizim genetiğimizde var. Tabi beklentilerimizi karşılayan yöneticilerimiz olduğu gibi, bu beklentileri şov malzemesi haline getiren yöneticiler ve idarecilerimizde var malesef. 
Bir insan samimiyse samimidir, bu zaten bilinir ve bunuda herkes zaten bilir. Ama iş o samimiyeti insanların gözüne sokmaya varmışsa, kimse kusura bakmasın ama o iş samimiyet olmaktan çıkar deyim yerindeyse şaklabanlık olur. 
Şimdi herkes sosyal medya kullanıyor, valilerde kullanıyor, belediye başkanlarıda kullanıyor, sanatçılar, siyasetçiler, topçular, popçular, çoluk, çocuk, yediden yetmişe herkesin iyi kötü bir medya hesabı var. 
Şimdi ortada hazır böyle bir kitle olunca, kimi yöneticiler eşşeğin kulağına resmen suyu kaçırtıyor. Görün bakın ki ben samimiyim, ben halk adamıyım, ben halk içindeyim. Yani bu mesajı vermek için o kadar yapay davranışlar içerisine giriyorlar ki, kulağına su kaçırttıkları eşşekler bile onların yanında çok daha kıymetli kalıyor. 
Kim oldukları hiç mühim değil ama malesef Erzurum’dada var bu tarz yöneticiler, kimine bakıyorsunuz belediye başkanı, kimine bakıyorsunuz bürokrat, kimine bakıyorsunuz Stk’cı, her an ve hemen her gün şov peşindeler, pardon şaklabanlık peşindeler. Bunu sosyal medya üzerinden yaptıkları içinde ben aslında onlara sosyal medya maymunu demeyi çok daha uygun görüyorum. 
Çünkü vatandaşın gönlünde taht kurmak için doğal olduklarını göstermek ve samimi olduklarını göstermek için türlü türlü kılıklara giren ve pozlar veren o medya maymunları var ya, siz onları gidin birde yönettikleri kurumlarda ve görevlerinin başında görün. Bunların birçoğu burunlarından kıl aldırmayan, oturdukları koltuklarda kendilerini sadrazam zanneden, vasıfsız, beceriksiz ama işin şov kısmını fevkalade güzel becerebilen insanlar. 
Şimdi ben bir İletişim Fakültesi mezunu olan bir kardeşiniz olarak size şu tavsiyede bulunmak istiyorum. Sosyal medya denilen şu ortamda verilen samimiyet pozlarına sakın inanmayın. Hemde hiç inanmayın, çünkü o pozların her birisinin arkasında samimiyetsizlik ve insaniyetsizlik var. Çünkü o yöneticilerin çoğusu sosyal medyada göründükleri gibi samimi ve doğal değiller. Hepsi makyajlı, hepsi sanal, hepsi yalan, dolan ve kandırmaca. Siz, siz olan Erzurum’dada bu tür pozlar veren, göze girmek için şaklabanlığı adeta forma gibi giyinen yöneticilere dikkat edin. Çoğunun yediği haram, söylediği yalan, görüntüsü dolan.