ÖZEL HABER Haber Girişi : 12 Ekim 2022 10:01

Sapla saman ayrılacak!

Sapla saman ayrılacak!
ABB Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, TBMM’de görüşülen ve halk arasında Dezenformasyon Yasası ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Basın Birliği (ABB) Başkanı Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Meclis’teki Desenformasyon yasasını sansür yasası olarak lanse edip yaygara kopartanlar, aslında bundan böyle çirkinlik yapamayacakları için gürültü çıkartıyorlar” dedi.

ABB Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, TBMM’de görüşülen ve halk arasında Dezenformasyon Yasası ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Başkan Çakır, söz konusu yasanın sansür yasası olarak lanse edilmeye çalışıldığını dile getirerek, “Medya sektöründeki kirlilikten, yalan habercilikten, şantajdan, tehditten, aba altından sopa göstermekten hepimiz yakınmıyor muyuz? O halde bu gürültü niye? Bu yasa tetikçinin parmağını kıracak, şantajcının iflahını sökecek bir yasa! Bu yasa yalanı kurutacak, yalancının mumunu söndürecek, gazeteciliği şahsi çıkarları için kullanıp haksız kazanç elde etmek isteyenlerin ocağına incir ağacı dikecek bir yasa! Bundan kim niye rahatsız olur, anlamış değiliz!” diye konuştu.

 

BEDELİNİ ÖDEYECEKLER!

Yeni düzenleme ile bundan böyle doğruluğu teyit edilmemiş her türlü bilgiye anında müdahale imkanı doğacağını vurgulayan Başkan Çakır, “Hiç kimse kusura bakmasın! Medya adı altında ve gazetecilik kisvesiyle kişileri, kurum ve kuruluşları töhmet altında bırakan kim varsa, bunun hesabını verecek. Kalemini satan, sosyal medya hesaplarından her türlü iftira, yalanı-dolanı paylaşan ve yayan kim varsa, bunun bedelini ödeyecek. Mesleğini hakkaniyet ölçüleri içerisinde icra eden hiçbir gazeteci ve hiçbir birey böyle bir düzenlemeden rahatsız olmaz. Rahatsız olanlar, bundan böyle çirkinlik yapamayacakları için tedirgin olanlardır. Düşünce ve fikir özgürlüğü adı altında tetikçilik yapanlar, şantaj yapanlar, algı üretenler, kurgu yapanlar bu düzenlemeden elbette rahatsız olacaklar. Biz bu yasal düzenlemeyi sonuna kadar destekliyor, sapla samanın artık ayırt edilmesinin zamanının geldiğine inanıyoruz. Doğru bilgi baş tacıdır, yalan ve yanlış bilgi, iftira ve dedikodunun yeri ise, ayakaltıdır. Dolayısıyla yalanın ve yanlışın hükmünü bulacağı yer de bundan sonra yargı olacaktır” ifadelerini kullandı.