Seçim anketi…!

Dün haber sitelerinde bir anket haberi gördüm. İki bin kişi üzerinde yapılan ankette, katılımcılara bu Pazar seçim olması halinde oylarını hangi partiye verecekleri sorulmuş. Çekimser ve kararsızların oranı da eşit biçimde pay edildikten sonra çıkan sonuçta, AK Parti’nin birinci parti olduğu gözlenmiş. 
Şimdi sonuç böyle olunca bütün meseleler çözüme kavuşmuş oluyor galiba. Yani 31 Mart seçimlerinde ortaya çıkan sonucun hiçbir anlamı kalmamış oluyor gibi. 
Ben açıkçası çok şaşırdım, ama eminim AK Parti içindeki AKP’liler bu anketin sonuçları üzerinden daha şimdiden PR çalışması yapmaya başlamışlardır. Görün bakın sorun yok, yola böyle devam edebiliriz, vatandaş yine bizi istiyor, siz bakmayın yerel seçimlerde ikinci parti çıktığımıza, genel seçim yapılsa yine birinci parti oluruz gibi söylemlerle gerçekleri saptırmaya çalışıyorlardır eminim. 
Çünkü partinin yerel seçimlerde karşılaştığı sonucun başlıca müsebbibi bu AKP’liler. Geçenlerde de yazmıştım, kibir abidesi, vatandaşın ve sokakların gerçeklerinden uzakta yaşayan bu kesim, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’ye en büyük zararı veren kesim. Ben bu kesimi parti içerisinde kangrenli organlar olarak görüyorum. Bu yüzden başta Erdoğan olmak üzere hakikaten samimi niyette olan AK Parti kurmaylarına buradan bir çağrıda bulunuyor ve kangrenli bu organların partiden bir an önce kesilerek uzaklaştırılması gerektiğini yeniden hatırlatıyorum. Tepeden başlayarak il teşkilatlarına ve hatta ilçe teşkilatlarına kadar partinin yerel dinamiklerinde topyekün bir temizlik yapılması gerektiğine inanıyorum. Erzurum’da böyle bir girişim olur mu acaba diye merak eden varsa da, olur ile olmaz arasındaki farkı görmek için AK Parti’nin Erzurum’daki son iki mitingine baksınlar diyorum. Çünkü cevap iki miting arasındaki farkta gizli.