ÖZEL HABER Haber Girişi : 07 Haziran 2023 10:44

Seçim bölgeleri ve partileri her ne kadar farklı olsa da… MECLİS DADAŞ DOLU 

Seçim bölgeleri ve partileri her ne kadar farklı olsa da… MECLİS DADAŞ DOLU 

Erzurum’un yeni Kabine’de bakanlık düzeyinde temsil edilmesinin mutluluğu yaşanırken, Dadaşlar üst üste başka sevinçler de yaşadı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Erzurumlu İbrahim Kalın’ın MİT Başkanlığı’na, Gaziantep’in Erzurumlu Valisi Davut Gül’ün de İstanbul Valiliği görevine atanması, Dadaşlar diyarında büyük memnuniyet uyandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapılan atamalar, özellikle Bakanlar Kurulu’nda koltuk bekleyen Erzurum için sevinç kaynağı oldu. Erzurumlu vatandaşlar, Kabine ile başlayan Erzurum furyasının bürokrasiyle devam ettiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erzurum için adeta jest üstüne jest yaptığını dile getirdiler.  

TBMM’DE KİMLER YOK Kİ! 
Erzurum’da siyaset ve bürokrasi alanındaki Dadaş atamaları konuşulurken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Erzurumlu olan başka milletvekilleri de bulunuyor. Seçim bölgeleri her ne kadar farklı olsa da, Erzurumlu olan isimler arasında AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ile İstanbul Milletvekilleri Şengül Karslı ile Yahya Çelik de bulunuyor. Yine Erzurum’da meşhur Kırkpınar sülalesinden olan Yaşar Kırkpınar, İzmir’i temsilen TBMM’ye girerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığını da yapmış bir isim olan Saadettin Hülagü de, Erzurumlu vekiller arasında yer alıyor. Erzurum doğumlu bir başka milletvekili ise, Hatay’dan seçilerek Meclis’e girdi. Lütfü Kaşıkçı, MHP’nin Hatay Milletvekili olarak seçilirken, yine İYİ Parti’den İzmir Milletvekili olan Erzurumlu Hüsamen Kırkpınar da, Erzurum’un yetiştirdiği siyasetçiler arasında bulunuyor. 

BAKAN TEKİN ÖNCÜ OLSUN! 
Öte yandan Dadaşlar ise, Erzurumlu bürokrat ve siyasetçilerin Erzurum için de bir araya gelmesini isteyerek, “Madem etkin birçok mevkide Erzurumlu isimler var, o halde bu isimler Erzurum için de bir araya gelmesini bilmeliler. Özellikle Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’den de, Erzurum’un herk konuda bakanı olmasını ve Erzurum’un sorunlarıyla yakından ilgilenmesini bekliyoruz. Sayın Bakanımız, siyaseten bu konuda öncülük ve ağabeylik yapabilir” dediler.