Seçim sürecinde son durum

 

CHP’nin içinde çok yakın kaynaklarımın bulunuyor olmasından dolayı bu soruyla çok karşılaşmaya başladım. 
Sorulan sorulardan birisi ve bana göre en önemlisi şu:
“CHP’yi Özel mi İmamoğlu mu yönetecek?” 
Tabi bu soruyla karşılaştığım herkese ben de aynı şekilde farklı bir soruyla karşılık veriyorum, diyorum ki: 
“Resmi olarak mı gayri resmi olarak mı?” 
Mesele de zaten bu.
Şunu çok rahatlıkla ifade etmeliyim ki, CHP’yi yöneten kesinlikle Özgür Özel değildir, hiçbir zaman da olmayacaktır. Şu anda CHP’de neyin olup olmayacağına, hangi adımın atılıp atılmayacağına Özgür Özel değil, Ekrem İmamoğlu karar veriyor. Düşünün ki, şu anda belediye başkan adaylarının kim olacağını bile İmamoğlu değerlendiriyor ve belirleyici bir rol üstleniyor. 
Sanırım bu önemli detay, CHP’nin durumuyla ilgili merakı olanlara verilmiş bir yanıt gibi de duruyor. 
Sırf çok karşılaştığım bir soru olduğu için değindiğim ve bana göre Erzurum için de çok önemli olmayan bu konunun ardından gelelim yerel seçimlere. 
Şu anda AK Parti kanadında aday adaylığı başvurusuyla ses getirecek herhangi bir isim olmadı. Hem bu sadece Erzurum’a has bir durum değildi, yani Türkiye genelinde durum böyle şekillendi. Bu yüzden de başvuru sürelerinde uzatmaya gidildi. 
Muhtemelen bugün ve yarından sonra ortalık şenlenecek, aday adaylarının sayıları katlanarak artışa geçmeye başlayacaktır. Şunu da bir dipnot olarak belirtmeliyim ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’daki başvuru süreciyle ilgili olarak halen daha belirleyici bir etkiye sahip. Yani Sekmen’in “ben de varım” dediği Büyükşehir Belediyesine aday adaylığı başvurusunda bulunmak pek de öyle akıl kârı gibi durmuyor. Olursa da sütrenin arkasında çok farklı gelişmeler yaşanıyor demektir.