ÖZEL HABER Haber Girişi : 02 Ekim 2023 12:58

Seçim ve vaat dönemi sona erdi ŞİMDİ İCRAAT ZAMANI 

Seçim ve vaat dönemi sona erdi ŞİMDİ İCRAAT ZAMANI 
Tatilin sona erdiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Erzurum’un 6. Teşvik Bölgesi talebinin artık gündeme getirilmesi bekleniyor. 

14 Temmuz’da tatile giren Türkiye Büyük Millet Mecilsi’nde (TBMM) yeni yasama dönemi başladı. 1 Ekim itibariyle başlayan yeni yasama döneminde, Türkiye’nin öncelikli gündem maddelerinden birisini ekonomi oluşturuyor. Yüksek enflasyona karşı alınması gereken tedbirlerin yanı sıra mali atılımların yapılmasına imkan sunacak yasal düzenlemelerin yapılacağı TBMM’de, Erzurum’un 6. Teşvik Bölgesi talebinin gündeme gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor. Erzurumlu esnaf ve işletmecilerin dört gözle beklediği yasal düzenlemenin yeni yasama döneminde yapılması en büyük beklentiyi oluştururken, gözler Erzurum’un iktidar milletvekillerine çevrildi. 

ERZURUM’DA BÜYÜK SIKINTI 
Halen 5. Teşvik Bölgesi kapsamında bulunan Erzurum’da, esnaf ve işletmeciler yüksek sosyal güvenlik primleri yüzünden adeta kan ağlıyor. 6. Teşvik Bölgesi kapsamında bulunan işletmelerde ise, söz konusu prim ve giderler için çok büyük indirimler uygulanıyor. Erzurum’un 5. Teşvik Bölgesi’nden çıkartılarak 6. Teşvik Bölgesi kapsamına alınması, şehrin neredeyse son bir yıldır en büyük beklentisini oluşturuyor. Seçimlerden önce de siyasi partilerin ve vekil adaylarının taahhütleri arasında bulunan düzenlemenin artık gecikmeden yapılması çağrısında bulunuluyor. 

İŞVERENLERİN GÖZÜ MECLİS’TE 
Erzurum’daki esnaf ve işletmeciler, piyasaların sıkıntılı bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, “Her geçen artan maliyetler ve işveren giderleri yüzünden ayakta kalmakta artık zorlanıyoruz. Bu sorunun çözümü ise, kesinlikle 6. Teşvik Bölgesi düzenlemesinden geçiyor. Erzurum milletvekillerinin artık bu konuyu somut bir sonuca kavuşturması gerekiyor. Meclis açıldığına ve tatil sona erdiğine göre, vekillerimizi sahada görmenin vakti de gelmiş demektir” şeklinde konuştular.