Seçimden sonrası

6 Şubat’ta meydana gelen deprem gösterdi ki, Türkiye’de sorunların en büyüğü sağlıksız yapılaşma. Bu yüzden 31 Mart’tan sonraki süreçte hangi partili olursa olsun, göreve gelen bütün belediye başkanlarının öncelikli görevi kentsel dönüşüme ağırlık vermek olmalı. 
Kentsel dönüşüm zahmetli iştir, bunun herkes farkında; ama insanlık adına bu zahmete katlanmak ve gereğini yapmak zorundadır tüm belediye başkanları. Erzurum için de benzer durum söz konusu. 
Çünkü şehrimiz hem deprem kuşağı üzerinde, hem de çarpık yapılaşma konusunda senelerdir kanayan yaralara sahip. 
Bu sebeple Yakutiye Belediyesi merkezi şekillendirdiği için ilk sorumluluk onların, sorumluluğun en büyüğü ve önemli olanı ise, Büyükşehir Belediyesi’nindir. 
İnşaat sektörünü çok iyi bilen birisi olarak şunu söylemeliyim, belediyelerin konut yapma ve kentsel dönüşüm gerçekleştirme süreçleri uzun olur, hatta çoğu zaman imkansız olur. Çünkü belediyelerin bütçeleri ne dönüşüme yeter, ne kamulaştırmaya ne de yeni konutlar üretmeye yeter. 
Bu bakımdan bakanlık belediyelerin en yakın destek kaynağı olmak zorunda. Yani Çevre ve Şehir Bakanlığı bu sürecin içerisinde aktif rol almaz ise, kentsel dönüşüm hamleleri yine yarım kalır ve Allah korusun muhtemel bir başka depremde kaybımız çok daha fazla olur. Bunun genel anlamda bir uyarı, Erzurum için de özel anlamda bir uyarı olarak kabul edilmesini istiyorum.