ŞEHRİMİZİN TEMİZLİK SORUNU

 

Erzurum’da son birkaç yıldır yaz ayları bile serin geçiyordu. Öyle ki, akşamları dışarıda gezmek bile imkansızdı soğuktan. Ama bu yılın maşallahı var, herkes kapıda, herkes dışarıda, balkonda bahçede parkta piknikte geziyor. 
Tabi bu hareketlilik adına güzellik, Erzurum uzun zamandan beri böylesine şen şakrak günleri görmemişti. Birde bu günlerin sayısı sınırlı olduğu için hiç bitmesinide istemiyor. 
Şimdi işin bu yönü gibi, birde öbür yanı var. Şehirdeki hareketlilik böyle yoğun olunca karşımıza bu kezde çevre temizlik sorunu çıkıyor. Son bir haftadır festivallerinde etkisiyle mümkün mertebe dışarıda ve şehir merkezinde oluyorum. 
Yani kimse kusura bakmasın ama şehir merkezi pislikten geçilmiyor. Altını çizerek söylemeliyim ki, kirlilik neredeyse Erzurum’un genelinde var. Özellikle merkez ilçelerin bu konuda çok yetersiz kaldıklarını düşünüyorum. 
Yenişehir’de, Kayakyolu’nda, Marketler bölgesi ve arkasında, Yakutiye’de, Gürcükapı, Kongre ve daha birçok mahallede, Dadaşkent’te gerçektende temizlik sorunu var. Yani belediyelerimizin bu konudaki karneleri kırıklarla dolu. 
Alınmaca darılmaca ve küsmece yok, çevre temizlik işinde belediyelerimizin hepsi sorunlu ve hepsinin eksikliği var. 
Belediye başkanlarının bu hususta daha dikkatli ve olmaları gerektiğini düşünmekle beraber temizlik konusunda insanlarada büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlatmak istiyorum. Yani belediyeler işlerini elbette yapmakla mükellefler ama kimse kusura bakmasın vatandaşlar olarak bizlerde çevremizi temiz tutmakla yükümlüyüz.