ÖZEL HABER Haber Girişi : 26 Aralık 2022 10:09

Sekiz ilçeye barınak şartı

Sekiz ilçeye barınak şartı
​​​​​​​Hayvanları Koruma Kanunu ile hangi ilçelerde hayvan barınağı kurulması gerektiği netlik kazandı.

Söz konusu kanuna göre; Erzurum’un nüfus yoğunluğuyla dikkat çeken Yakutiye, Palandöken, Aziziye, Horasan, Oltu, Pasinler, Karayazı ve Hınıs ilçelerinde hayvan barınağı kurulması zorunluluk haline geldi. Söz konusu ilçeler için getirilen bir başka zorunluluk süresi ise, bir hafta sonra sona eriyor. Hayvanları Koruma Kanunu’na göre; nüfusu 25 bin 75 bin arasında bulunan ilçelerin 2024 yılı sonuna kadar bu yükümlülüklerini yerine getirmiş olmaları gerekirken, nüfusu 75 binin üzerindeki ilçelerin ise, bu yılın sonuna kadar hayvan barınaklarını kurmuş olmaları gerekiyor. 

 

SADECE BÜYÜKŞEHİR’DE VAR

Sene başında yürürlüğe giren kanunun gerekleriyle ilgili olarak söz konusu ilçelerde hangi adımların atıldığı henüz bilinmezken, bazı merkez ilçe belediyelerinin bu konuda çalışmalara başladığı kaydediliyor.

Erzurum’da hali hazırda sadece Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan barınağı bulunuyor. Çat yolu üzerinde faaliyet gösteren barınak, modern imkan ve koşullarıyla dikkat çekerken, burada verilen hizmetler ise, A Kalite olarak değerlendiriliyor.

 

İLÇELERDE DE KURULMASI LAZIM

Öte yandan vatandaşlar son zamanlarda başıboş sokak köpeklerinin sürekli gündem olduğunu belirterek, Erzurum’da barınak sayısının yetersizliğine dikkat çekiyor. Erzurumlu vatandaşlar bu hizmetlerin verilmesini sadece Büyükşehir Belediyesi’nden beklemenin yanlış olacağını dile getirerek, “Kanunda anılan nüfus oranları doğrultusunda ilçelerimizde de barınak kurulmasını bekliyoruz” dediler.