ÖZEL HABER Haber Girişi : 04 Nisan 2023 09:55

Sekmen çıta yükseltti  

Sekmen çıta yükseltti  
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen: “Erzurum için düşlerimiz var” dedi. 
Sekmen çıta yükseltti  

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mehmed Zahid Kotku Camii’nde Dadaşlarla bir araya geldi. Teravih namazı sonrası cami müştemilatı içerisinde bulunan kütüphanede vatandaşlarla çay sohbetinde buluşan Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’da yeni yatırım sezonu hakkında bilgiler aktardı. “Erzurum için düşlerimiz, hayata geçireceğimiz daha çok proje ve yatırım var” diyen Mehmet Sekmen, vatandaşların merak ettiği konulardaki sorularını da yanıtladı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, vatandaşların en çok da deprem ve yapılaşmayla ilgili sorularına cevap verdi. Maraş depreminden sonra Erzurum’daki yapılaşmanın durumunun ne olduğuna dair çeşitli açıklamalarda bulunan Sekmen’e, çay sohbetine katılan vatandaşlar da benzer sorular yöneltti. 

EKSTRA TEDBİRLER ALACAĞIZ 
Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’un da deprem kuşağında olduğunu anımsatarak, “Erzurum’da ekonomik ömrünü tamamlamış çok sayıda yapıyı zaten kamulaştırdık, dönüştürdük. Yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projeleri ile risk taşıyan yapılar zaten ortadan kaldırıldı. Mevcut binalar için de durum değerlendirmesi yapacağız, bundan sonra yapılacak olan binalar için de ekstra denetim ve kontrol şartları getireceğiz. Kendi cihazlarımızla, alet ve edevatımızla yapıları gözden geçirecek, kontrol edecek ve sıkı bir denetim süreci işleteceğiz” diye konuştu. 
Erzurum için daha çok düşlerinin bulunduğunu ifade eden Sekmen, “Bu düşleri hep birlikte gerçekleştirecek, hayale dönüştüreceğiz” dedi.